
З кабачками дружать ті , хто любить смачно поїсти і при цьому зберегти свою фігуру. Ці овочі попереджають всмоктування жирів і сприяють зниженню ваги.
Кабачок складається на 95 % з води. Енергетична цінність його на 100 грам – всього 16-20 ккал , тому кабачок активно включають до складу овочевих дієт як продукт з високим вмістом кальцію , калію , фосфору і клітковини. Кабачок входить до складу досить популярної дієти Брюса Джаннер ( в комплексі з солодким перцем і шпинатом ) , живлячи людський організм необхідними вітамінами та елементами. Завдяки застосуванню дієти з кабачків , можна скинути зайву вагу і підтримувати фігуру в гідному вигляді. Це не дивно , адже ці овочі легко перетравлюються і сприяють видаленню зайвої рідини з організму. Свіжий кабачок містить вітаміни групи В і С , тому цей овоч дуже корисний для літніх людей.
Кабачки можна приготувати різними способами – підсмажити , запекти , потушити, зробити ікру , законсервувати і замаринувати , як огірки . Пропоную сьогодні зупинитися докладніше на кабачковій ікрі .
Кабачкова ікра знаменита у багатьох країнах. Кабачок протирається і проварюється з іншими овочами , сіллю , приправами і рослинним маслом. Кабачкова ікра виходить особливо ніжною , якщо її приготувати на пару , в пароварці . Саме рецепт кабачкової ікри в пароварці я сьогодні і пропоную.
Пароварка – відмінний помічник на кухні , вона зберігає корисність продуктів у страві і вільний час господині. Досить підготувати всі інгредієнти , закласти в пароварку – і можна займатися своїми справами , пароварка все за вас зробить !
Щоб приготувати кабачкову ікру в пароварці , вам знадобиться:
- кабачок – 1 шт.
- помідори – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- цибуля – 1 шт.
- часник – 1 зубок
- кетчуп – 2 ст.л. (або 1 ст.л. томатної пасти)
- олія соняшникова – 1 ст.л.
- сіль – за смаком
- цукор – на смак
- зелень
Як приготувати кабачкову ікру в пароварці :
1 . Для нашої ікри знадобиться молодий кабачок великих розмірів. Промиваємо його і натираємо на крупній тертці. Якщо вам все ж попався старий кабачок , очистіть його від жорсткої шкірки і видаліть насіння.
2 . Моркву беремо середніх розмірів , промиваємо , очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
3 . Цибулину також беремо середню , очищаємо від лушпиння , промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
4 . Помідори нам знадобляться середньої величини , промиваємо їх , видаляємо підставу плодоніжки і нарізаємо кубиками.
5 . Всі овочі підготували , тепер відправляємо їх в чашу для рису , додаємо трохи цукру , сіль і соняшникову олію ( за бажанням). Гарненько перемішуємо все і ставимо готуватися на 35 хвилин.
6 . Очищаємо часник і дрібненько нарізаємо , закладаємо його в чашу пароварки після закінчення часу приготування ікри (при бажанні ), додаємо смачний якісний кетчуп (або томатну пасту ) , перемішуємо і відправляємо готуватися далі ще на 20 хвилин.
Кабачкова ікра в пароварці готова! Можна додати дрібно нарізану зелень.
Приємного апетиту!
Leave a Reply