Кабачкова ікра в пароварці

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Кабачковая икра в пароварке

З кабачками дружать ті , хто любить смачно поїсти і при цьому зберегти свою фігуру. Ці овочі попереджають всмоктування жирів і сприяють зниженню ваги.
Кабачок складається на 95 % з води. Енергетична цінність його на 100 грам – всього 16-20 ккал , тому кабачок активно включають до складу овочевих дієт як продукт з високим вмістом кальцію , калію , фосфору і клітковини. Кабачок входить до складу досить популярної дієти Брюса Джаннер ( в комплексі з солодким перцем і шпинатом ) , живлячи людський організм необхідними вітамінами та елементами. Завдяки застосуванню дієти з кабачків , можна скинути зайву вагу і підтримувати фігуру в гідному вигляді. Це не дивно , адже ці овочі легко перетравлюються і сприяють видаленню зайвої рідини з організму. Свіжий кабачок містить вітаміни групи В і С , тому цей овоч дуже корисний для літніх людей.

Кабачки можна приготувати різними способами – підсмажити , запекти , потушити, зробити ікру , законсервувати і замаринувати , як огірки . Пропоную сьогодні зупинитися докладніше на кабачковій ікрі .
Кабачкова ікра знаменита у багатьох країнах. Кабачок протирається і проварюється з іншими овочами , сіллю , приправами і рослинним маслом. Кабачкова ікра виходить особливо ніжною , якщо її приготувати на пару , в пароварці . Саме рецепт кабачкової ікри в пароварці я сьогодні і пропоную.
Пароварка – відмінний помічник на кухні , вона зберігає корисність продуктів у страві і вільний час господині. Досить підготувати всі інгредієнти , закласти в пароварку – і можна займатися своїми справами , пароварка все за вас зробить !
Щоб приготувати кабачкову ікру в пароварці , вам знадобиться:

  • кабачок – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 1 зубок
  • кетчуп – 2 ст.л. (або 1 ст.л. томатної пасти)
  • олія соняшникова – 1 ст.л.
  • сіль – за смаком
  • цукор – на смак
  • зелень

Як приготувати кабачкову ікру в пароварці :
1 . Для нашої ікри знадобиться молодий кабачок великих розмірів. Промиваємо його і натираємо на крупній тертці. Якщо вам все ж попався старий кабачок , очистіть його від жорсткої шкірки і видаліть насіння.
2 . Моркву беремо середніх розмірів , промиваємо , очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці.
3 . Цибулину також беремо середню , очищаємо від лушпиння , промиваємо та нарізаємо дрібними кубиками.
4 . Помідори нам знадобляться середньої величини , промиваємо їх , видаляємо підставу плодоніжки і нарізаємо кубиками.
5 . Всі овочі підготували , тепер відправляємо їх в чашу для рису , додаємо трохи цукру , сіль і соняшникову олію ( за бажанням). Гарненько перемішуємо все і ставимо готуватися на 35 хвилин.
6 . Очищаємо часник і дрібненько нарізаємо , закладаємо його в чашу пароварки після закінчення часу приготування ікри (при бажанні ), додаємо смачний якісний кетчуп (або томатну пасту ) , перемішуємо і відправляємо готуватися далі ще на 20 хвилин.
Кабачкова ікра в пароварці готова! Можна додати дрібно нарізану зелень.

410_11_07_2013_2668
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.