
Кабачки – цінні дієтичні плоди , тому влітку треба їсти якомога більше кабачків ! Одна з найпопулярніших заготовок з кабачків – всіма улюблена ікра.
Ті , хто жив у доперебудовний час , пам’ятають , як полиці магазинів були заставлені пів- літровими банками з рудою кабачкової ікрою. І ось що цікаво – скільки б ти не пробував приготувати таку ікру в домашніх умовах , все одно не виходить домогтися саме того смаку , як у дитинстві. У чому секрет ? Невідомо.
Зате зараз існує безліч рецептів приготування кабачкової ікри на зиму : з томатною пастою або майонезом , гострою або не дуже. Всі вони відрізняються один від одного складом , але спосіб приготування скрізь практично один : обсмажити інгредієнти , провернути через м’ясорубку і упарити до стану середньої густоти. Отже, приступимо .
Інгредієнти для приготування ікри :
- кабачки , 1 кг.
- морква , 2 шт.
- цибуля ріпчаста , 2-3 шт.
- рослинне масло , 1 / 2 склянки
- паста томатна , 1 / 2 склянки
- запашний перець горошком , 12 шт.
- цукор , сіль і перець за смаком
Вимиті начисто кабачки , витираємо рушником і ріжемо на дрібні кубики. Потім обсмажити на олії 15 хвилин , пробуємо виделкою на м’якість. Чекаємо поки охолонуть і пропускаємо через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
Натерти на тертці моркву і цибулю , після чого обсмажити до придбання оранжево- золотистого кольору. До цибулі та моркви додаємо кабачки , томатну пасту і перемішуємо .
Додати сіль , перець , трохи цукру і поставити тушкувати на слабкому вогні близько 30-40 хв. , До тих пір , поки вода не випарується з ікри . Весь час потрібно перемішувати ікру , щоб не пригоріла.
Після цього розкладаємо ікру в банки і стерилізуємо 25-40 хв . Закатати банки і взимку насолоджуємося прекрасною кабачковою ікрою.
Таку домашню ікру подають до столу з самими різними стравами : до картоплі , до будь-якого запеченого м’яса , намазують на хліб.
Смачного!
Leave a Reply