Кабачкове варення

» » Кабачкове варення
Кабачкове варення

Кабачки хороші не тільки в овочевому рагу і на сковорідці, так само з них можна приготувати солодке і ароматне варення. А для того, щоб воно зігрівало вас взимку ще краще, пропоную додати туди трохи імбиру. Отже, давайте приготуємо яскраво-сонячне кабачкове варення на зиму.

Інгредієнти:

  • Кабачки 2 кілограми
  • Цукор 2 кілограми
  • Сік лимонний свіжовичавлений 2 столові ложки
  • Корінь імбиру 50 грам

Інвентар:

Каструля, ополоник, скляні банки, кришки, ніж кухонний, дошка обробна, воронка, терка.

Приготування:

Крок 1: Готуємо кабачки.

Кабачкове варення

Обов’язково заздалегідь підготуйте всі інгредієнти: вичавіть сік з лимона і відсипте потрібну кількість цукру. Кабачки ж як слід промийте, використовуючи щіточку, а після наріжте їх невеликими шматочками довільної форми.
Увага: якщо ви вибрали не молоді кабачки, а більш зрілі овочі, їх обов’язково потрібно очистити від шкірки і вийняти з їх серцевини насіння.

Крок 2: Готуємо корінь імбиру.

Кабачкове варення

Корінь імбиру очистіть, знявши шкірку ножем. А потім подрібніть його за допомогою дрібної терки. За бажанням імбир можна просто дуже дрібно нарізати.

Крок 3: Варимо кабачкове варення.

Кабачкове варення

Викладіть шматочки кабачків в каструлю, засипте цукром, добре перемішайте і поставте варитися на повільний вогонь. Варити овочі потрібно до тих пір, поки вони не пустять сік і не закиплять. Зазвичай на це йде 12-15 хвилин.

Кабачкове варення

У кипляче кабачкове варення влийте лимонний сік і висипте тертий корінь імбиру. Знову ретельно перемішайте і дайте суміші покипіти ще 2-4 хвилини, щоб всі аромати і смаки змішалися.
На цьому все. Зніміть готове кабачкове варення з вогню і розлийте його по стерилізованих і прогрітих скляним банкам, щільно закрийте його прокип’яченими кришками і закатати на зиму. Коли заготовка охолоне, її можна буде сховати в льох або комору, загалом туди, де ви зберігаєте інші заготовки.

Крок 4: Подаємо кабачкове варення.

Кабачкове варення

Кабачкове варення подавайте в якості десерту з чаєм. Воно відмінно зігріє вас взимку своїм смаком і красивим, сонячно-жовтим кольором.
Якщо ви ніколи не варили варення з кабачків скоріше, то обов’язково спробуйте, ні краплі не пошкодуєте. Це дуже смачно, солодко і яскраво, а завдяки імбиру ще й корисно, як профілактика від застуди.
Смачного!
Поради до рецепту:– Кабачки можна використовувати будь-які, як зі своєї грядки, так і куповані.- Поставтеся до стерилізації банок особливо уважно і ретельно підготуйте посуд, щоб ваша заготівля добре збереглася.

– Так само в кабачкове варення можна додати терту цедру лимона або апельсина.

Кабачкове варення обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика