
Кабачки хороші не тільки в овочевому рагу і на сковорідці, так само з них можна приготувати солодке і ароматне варення. А для того, щоб воно зігрівало вас взимку ще краще, пропоную додати туди трохи імбиру. Отже, давайте приготуємо яскраво-сонячне кабачкове варення на зиму.
Інгредієнти:
- Кабачки 2 кілограми
- Цукор 2 кілограми
- Сік лимонний свіжовичавлений 2 столові ложки
- Корінь імбиру 50 грам
Інвентар:
Каструля, ополоник, скляні банки, кришки, ніж кухонний, дошка обробна, воронка, терка.
Приготування:
Крок 1: Готуємо кабачки.
Обов’язково заздалегідь підготуйте всі інгредієнти: вичавіть сік з лимона і відсипте потрібну кількість цукру. Кабачки ж як слід промийте, використовуючи щіточку, а після наріжте їх невеликими шматочками довільної форми.
Увага: якщо ви вибрали не молоді кабачки, а більш зрілі овочі, їх обов’язково потрібно очистити від шкірки і вийняти з їх серцевини насіння.
Крок 2: Готуємо корінь імбиру.
Корінь імбиру очистіть, знявши шкірку ножем. А потім подрібніть його за допомогою дрібної терки. За бажанням імбир можна просто дуже дрібно нарізати.
Крок 3: Варимо кабачкове варення.
Викладіть шматочки кабачків в каструлю, засипте цукром, добре перемішайте і поставте варитися на повільний вогонь. Варити овочі потрібно до тих пір, поки вони не пустять сік і не закиплять. Зазвичай на це йде 12-15 хвилин.
У кипляче кабачкове варення влийте лимонний сік і висипте тертий корінь імбиру. Знову ретельно перемішайте і дайте суміші покипіти ще 2-4 хвилини, щоб всі аромати і смаки змішалися.
На цьому все. Зніміть готове кабачкове варення з вогню і розлийте його по стерилізованих і прогрітих скляним банкам, щільно закрийте його прокип’яченими кришками і закатати на зиму. Коли заготовка охолоне, її можна буде сховати в льох або комору, загалом туди, де ви зберігаєте інші заготовки.
Крок 4: Подаємо кабачкове варення.
Якщо ви ніколи не варили варення з кабачків скоріше, то обов’язково спробуйте, ні краплі не пошкодуєте. Це дуже смачно, солодко і яскраво, а завдяки імбиру ще й корисно, як профілактика від застуди.
Смачного!
Поради до рецепту:– Кабачки можна використовувати будь-які, як зі своєї грядки, так і куповані.- Поставтеся до стерилізації банок особливо уважно і ретельно підготуйте посуд, щоб ваша заготівля добре збереглася.
– Так само в кабачкове варення можна додати терту цедру лимона або апельсина.
Leave a Reply