Консервування помідорів чері

» » Консервування помідорів чері
Консервування помідорів чері

Взимку завжди не вистачає вітамін і отримати їх нам допомагають заготовки. Саме в консервованому вигляді фрукти і овочі зберігають свої корисні властивості протягом довгих зимових місяців. До того ж так приємно відкрити ввечері одну із заготовлених баночок і згадати про літо. Консервування помідорів чері допоможе вам приготувати на зиму такий шматочок літа. Подбайте про себе, підготуйте смачні і корисні помідори, які так само дуже апетитно виглядатимуть на святковому столі.

  • Помідори черрі 300 грам (опціонально)
  • Вода очищена 2 літри
  • Сіль 3 столові ложки
  • Цукор 4 столові ложки
  • Оцет 6% 3 столових ложки
  • Часник 1 головка
  • Кріп 50 грам
  • Лавровий лист 1 штука
  • Перець духмяний 4 горошини

Консервування помідорів чері
Промийте помідори черрі, відберіть тільки стиглі, без видимих пошкоджень овочі. Уникайте так само томатів з темними плямами або пом’ятих.
Видаліть плодоніжки і як слід промийте, найкраще м’якою губкою, щоб відмити весь бруд, але не пошкодити при цьому ніжну шкірку помідора.
Після миття скористайтеся загостреною дерев’яною шпажкою і зробіть проколи навколо того місця, де була плодоніжка. Ця процедура допоможе уникнути нам в майбутньому тріщин на шкірці.
Консервування помідорів чері
Часник, як звичайно, розділіть на зубчики і очистіть від шкірки. Злегка сполосніть холодною водою.
Консервування помідорів чері
Кріп складіть в друшляк і промийте гарячою водою, потім промийте залишившийся пісок і бруд в теплій воді. Струсіть, щоб позбутися від зайвої води.
Ви можете не різати дрібно кріп, а просто розділити його на кілька парасольок.
Консервування помідорів чері
Заздалегідь підготуйте банки, простерилізувавши їх і прокип’ятивши до них кришки.
На дно банок складіть часник, потім кілька горошин запашного перцю, парасолька або кілька парасольок кропу. В останню чергу складайте щільно один до одного помідори.
Консервування помідорів чері
У глибокій каструлі закип’ятіть воду, а потім розлийте її по банках з помідорами. Накрийте кришками і дайте частково охолонути, приблизно, 10-15 хвилин. Після цього злийте воду з банок назад в каструлю. Дуже зручно для цього використовувати капронові кришки з дірочками.
Каструлю з злитою водою знову поставте на плиту, додайте сіль, цукор, лавровий лист і закип’ятіть знову. Дочекайтеся поки маринад закипить і додавайте оцет, а після, одразу ж знімайте воду з вогню, розливайте назад у банки.
Банки з помідорами чері і маринадом потрібно закатати, укутати рушником і перевернути догори дригом. Залишити їх у такому положенні остигати на 1-1,5 дня. Після цього повернути банки в звичайне положення і зберігати їх в сухому, темному і прохолодному місці.
Консервовані помідори черрі можна подавати як на звичайну сімейну вечерю, так і на торжество. Прикрасьте ними варену картоплю, блюдо з м’яса, птиці або риби.
– Найкраще для приготування маринаду користуватися емальованою каструлею.
– Любителі гостренького можуть додати кілька грам дрібно нарізаного пекучого перцю без насіння.
– У деяких рецептах так само рекомендують додавати цибулю, нарізану кільцями.
– У даному рецепті вказано кількість інгредієнтів з розрахунку на 2 літри води, ви можете приготувати консервовані помідори використовуючи менше або більше води, зберігаючи пропорції.
Консервування помідорів чері
Смачного!

Консервування помідорів чері обновлено: Лютий 4, 2017 автором: rsavchak
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика