Малосольні печериці на швидку руку

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Малосольные шампиньоны на скорую руку 2

Рецепт просто карколомний! Хочете порадувати і здивувати гостей чимось незвичайним і смачним? Приготуйте малосольні печериці!

  • Гриби краще купувати дрібні, тому що вони будуть апетитніше виглядати в страві! Великі гриби рекомендується розрізати на 2-3 частини по вертикалі, щоб на зрізі була форма грибка.


Перший спосіб:
У банку укладаємо всяку зелень: пучок кропу, листя смородини, вишні, дрібно нарізані часник і корінь хрону, 10-15 горошин чорного перцю, гриби. Заливаємо розсолом, закриваємо капроновою кришкою і, якщо температура повітря висока, ставимо в холодильник на 2-3 доби.

1ed730043f
Другий спосіб:
Без води: все вкладається в каструльку, пересипається сіллю, накривається тарілкою і зверху ставиться гніт. Якщо в кімнаті прохолодно, то я раджу на добу банку (або каструльку) залишити в приміщенні, а потім поставити на 2 доби в холодильник. Чим крупніші гриби, тим більше часу буде потрібно для їх приготування.
І ще маленька порада: часник і хрін краще закладати в останню чергу, тобто на гриби. Для розсолу беремо три столові ложки солі на один літр кип’яченої води кімнатної температури. Перед подачею на стіл грибочки можна приправити кільцями ріпчастої цибулі з рослинним маслом. Можна нічим не заправляти, а покласти на грибки кілька листочків смородини.

84726a0ee1
a17987d4fb

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.