Малосольні помідори на зиму

» » Малосольні помідори на зиму
Малосольні помідори на зиму

Малосольні помідори на зиму, звичайно, поступаються малосольним огіркам за популярністю, але все одно завжди бажані на будь-якому столі, особливо, коли свіжі помідори вже приїлися. Примітно також, що можна засолити томати і на зиму, просто зберігати їх потрібно в прохолодному місці. А докладний рецепт приготування я вам зараз розповім.

Інгредієнти:

На 1 банку об’ємом 3 літри

  • Помідори (невеликі) 2,5 кілограма
  • Перець гострий 1 стручок
  • Часник 1 головка
  • Вода 1,5 літра
  • Сіль 2 столові ложки
  • Цукор 1,5 столових ложки
  • Лист лавровий 6 штук
  • Гілочки кропу 6 штук
  • Листя смородини 6 штук
  • Перець запашний горошком 1 столова ложка

Інвентар:

Скляна банка, каструля, ополоник, марля або плівка, гумка.

Приготування:

Крок 1: готуємо помідори.

Малосольні помідори на зиму

Для засолювання підійдуть стиглі, пружні помідори невеликого розміру. Без дефектів, тріщин всіляких і не гнилі. Останнє особливо може нашкодити всьому процесу приготування.
Відібрані томати промийте кілька разів теплою проточною водою, а потім трохи обсушіть.

Крок 2: складаємо помідори в банку.

Малосольні помідори на зиму

Підготуйте банку, як слід промивши її і прополоскавши проточною водою.
Спеції так само потрібно підготувати. Зелень промити, стебла кропу поламати. Гострий перець розділити на половинки або четвертинки, а зубчики часнику очистити від лушпиння і нарізати тонкими смужками, втім, можна залишити і цілими.
На дно банки покладіть 3 гілочки кропу, 3 листа смородини, половинку стручка пекучого перцю і половину всього часнику, що ви підготували. Заповніть банку помідорами до середини, потім укладіть спеції що залишилися і докладіть томати до самого верху. Це потрібно для того, щоб овочі рівномірно просочилися приправами.

Крок 3: готуємо розсіл.

Малосольні помідори на зиму

У каструлі нагрійте воду, додайте в неї сіль і цукровий пісок, і так само киньте лаврове листя і горошини перцю. Доведіть розсіл до кипіння і кип’ятіть його протягом 5 хвилин, щоб всі аромати і смаки в ньому змішалися як слід.
Готовий розсіл не потрібно відразу заливати в банки з помідорами, остудіть його спочатку, приблизно, до 60 градусів.

Крок 4: готуємо малосольні помідори.

Малосольні помідори на зиму

Остудженим розсолом залийте помідори, укладені в банки зі спеціями. Закрийте банку марлею, складеною в кілька шарів або плівкою, проробивши в ній кілька дірочок. Головне, щоб був забезпечений потік повітря. Закріпіть марлю / плівку гумкою, щільно обв’язавши її навколо горловини.
Залиште помідори при кімнатній температурі. Якщо погода стоїть тепла, то вже через 3 дня томати будуть готові, якщо ж у вас в квартирі холодно, то доведеться почекати днів 5. Так само, якщо у вас вдома жарко, помідори можуть перетворитися на малосольні вже через 2 дні.
Коли помідори стануть за смаком такими, як потрібно, закрийте банку щільною кришкою і відправте заготовку на зберігання в прохолодне місце, краще в холодильник.

Крок 5: подаємо малосольні помідори.

Малосольні помідори на зиму

Подавайте малосольні помідори до гарячих страв, до вареної або печеної картоплі, а так само в якості найсмачнішої закуски до міцних напоїв. І ви, і ваші гості обов’язково оцінять аромат і смак немов зсередини перчених помідорок.
Смачного!
Поради до рецепту:– Щоб прискорити процес соління помідор, можна проколоти кожен овоч за допомогою дерев’яної зубочистки, але це зовсім не спортивно, на мій погляд.- Використовуйте для приготування розсолу тільки ключову або бутильовану воду, куплену в магазині, а не ту, що тече у вас в квартирі з-під крана.
Малосольні помідори на зиму обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика