
Хочете поласувати апетитними томатами із запашним ароматом зелені і часничку? Приготуйте малосольні помідори черрі, які чудово урізноманітнюють ваш стіл і доповнять будь-яку страву з м’яса, птиці, дичини, риби, тушкованих овочів, рису, круп, макаронних виробів і багатьох інших ласощів!
- Помідори черрі – 500 грам
- Кріп – 1 пучок (середній)
- Петрушка – 1 пучок (середній)
- Часник – 2-3 зубці
- Сіль – 1 чайна ложка
Для початку очищаємо від шкірки зубчики часнику і промиваємо їх під струменем холодної проточної води разом із зеленню, а також помідорами чері. Овочі сушимо паперовими кухонними рушниками, а з петрушки і кропу стряхуємо зайву рідину над раковиною. Після цього ставимо на кухонний стіл решту продуктів, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного кроку.
Викладаємо на обробну дошку всю зелень, дрібно нарізаємо і відправляємо в глибоку миску. Туди ж видавлюємо через прес зубчики часнику, додаємо потрібну кількість солі і столовою ложкою перемішуємо все до однорідної консистенції.
Далі для того щоб помідори добре просолились, робимо на кожному невеликий хрестоподібний надріз ножем або 5-6 проколів дерев’яною шпажкою біля місця на якому кріпилася плодоніжка.

Перекладаємо томати в миску з часниковою зеленню і знову ретельно все перемішуємо.

Потім пакуємо їх у 2-3 поліетиленових пакети або кишеню для запікання, герметично закриваємо, так щоб не було щілин, і залишаємо при кімнатній температурі на 2 години.

Потім кладемо пакет з томатами в пластмасовий контейнер і відправляємо в холодильник ще на пару годин, а краще всю ніч.

Малосольні помідори черрі подають в охолодженому вигляді як закуску або доповнення до гарніру.

Сервірують їх в салатниці або на тарілці, за бажанням присипавши свіжим кропом, петрушкою або цибулею і полив рослинним маслом. Смак у томатів виходить кисло-солодкий, з дуже яскраво вираженим ароматом зелені і часнику. Насолоджуйтесь!
– Крім петрушки і кропу можна використовувати будь-яку іншу зелень або зробити асорті, доповнивши весь набір кінзою, базиліком і розмарином;
– Перед тим як відправити пакет з помідорами в холодильник, його краще покласти в пластмасовий контейнер або миску, під час соління томати пустять багато соку, який може витекти;
– Дуже часто замість солі використовую соєвий соус, на 15 помідорів 1 столова ложка.
Смачного!
Leave a Reply