Маринований виноград на зиму

» » Маринований виноград на зиму
Маринований виноград на зиму

Маринований виноград на зиму порадує своїм смаком всіх любителів оригінальних заготовок. Він з легкістю перетворить будь-яке ваше блюдо в справжній витвір кулінарного мистецтва. А поданий на сирній тарілці маринований виноград додасть вишуканості вашому святковому столу. Здивувати гостей і близьких цікавою стравою не так вже складно, якщо у вас в запасі є баночка маринованого на зиму винограду.

Інгредієнти:

  • Виноград (краще великий) 800-1000 грам
  • Вода 700 мілілітрів
  • Оцет винний 100 мілілітрів
  • Цукор (бажано коричневий) 300 грам
  • Сіль 10 грам
  • Гвоздика 8 грам
  • Кориця 1-2 палички

Інвентар:

Скляні банки з кришками, сотейник, друшляк, ніж кухонний, дошка обробна, велика каструля, кухонний рушник, кухонні ножиці.

Приготування:

Крок 1: Готуємо виноград.

Маринований виноград на зиму

Складіть виноград в друшляк і гарненько промийте його теплою проточною водою. Після залиште його на деякий час на вазі, щоб дати зайвій рідині втекти.
Промиті грона винограду розбийте і розберіть. Можна за допомогою ножиць порізати їх і розділити на невеликі пензлики по 3-4 виноградинки, а краще повністю видалити всі гілочки, вирвавши їх.
Важливо: можна маринувати будь-які сорти винограду, не залежно від їх кольору, розміру і того, чи є у них всередині кісточки, але красивіше всього виходять великі виноградини темного кольору.

Крок 2: Маринуємо виноград.

Маринований виноград на зиму

Розкладіть по чистих скляних баночках підготовлені спеції: палички гірчиці і зірочки гвоздики. Після зверху щільно розкладіть підготовлений трохи раніше виноград.
У сотейнику приготуйте маринад. Для цього закип’ятіть чисту воду і повністю розчиніть в киплячій рідині цукор і сіль, не перестаючи варити. Коли все розчиниться, маринад можна буде зняти з вогню і влити в нього оцет, а після гарненько розмішати.
Одержаний маринад розлийте по банках з виноградом і спеціями.

Крок 3: Заготовлюємо маринований виноград на зиму.

Маринований виноград на зиму

Заповнені банки накрийте кришками і складіть у велику каструлю з гарячою водою. При цьому вода повинна закривати банки на 2/3 від їх висоти, а дно каструлі слід застелити кухонним рушником або щільною тканиною. Поставте все це на вогонь і простерилизуйте. При цьому банки об’ємом 0,5 літра слід стерилізувати всього 20 хвилин, об’ємом 1 літр – 30 хвилин, а дво- і трилітрові – 30-40 хвилин.
Після стерилізації банки із заготовленим виноградом потрібно щільно закрити кришками і залишити остуджувати при кімнатній температурі, і тільки потім їх можна буде прибрати до інших заготівель.
Увага: якщо ви не хочете заготовлювати маринований виноград на зиму чи не хочете, щоб він втратив свій зовнішній вигляд (щоб не лопнула шкірка), не стерилізуйте банки з заготовками, зробіть це ще до того, як ви закладете в них спеції і фрукти, а після зберігайте їх тільки в холодильнику.
У кожному разі маринований виноград буде готовий через 3 дні.

Крок 4: Подаємо маринований виноград.

Маринований виноград на зиму

Маринований виноград потрібно подавати до м’ясних страв або приготувати разом з ним сирні канапе, або додати його до капусти. Безсумнівно ця заготовка виглядає на столі дуже ефектно, додає застіллю урочистості, а вашим стравам оригінальності. Завдяки таким от нехитрим рецептами, я завжди готова до того, щоб порадувати і здивувати гостей черговою цікавою стравою, чого і вам бажаю.
Смачного!
Поради до рецепту:– Ви можете використовувати білий винний оцет або червоний, в залежності від кольору винограду.- За смаком і бажанням ви можете використовувати так само і інші спеції для маринування винограду.

Маринований виноград на зиму обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика