
Маринований перець з часником – найсмачніша гостренька закуска. Яскраві, різнобарвні і ароматні скибочки овочів прикрасять ваш святковий стіл, а їх пікантний смак порадує і вас, і ваших гостей. Маринований перець з часником є незамінною заготівлею для всіх, хто хоч раз його спробував.
Інгредієнти:
- Перець болгарський 1 кілограм
- Вода чиста 1 літр
- Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
- Перець гіркий червоний 1 стручок
- Лист лавровий 3 штуки
- Перець чорний 5 горошин
- Часник 5 зубчиків (великих)
- Олія рослинна 0,5 склянки
- Оцет 70% столова ложка
- Сіль 2 столових ложки
- Цукор 0,5 склянки
Інвентар:
Каструля, ніж кухонний, дошка обробна, шумівка, вилка, столова ложка, кухонні рушники, скляні банки з кришками.
Приготування:
Крок 1: готуємо перець.
Виберіть красиві, стиглі болгарські перці. Промийте їх гарненько зовні, а після того, як ви виріжете насіння, плодоніжки і видалите білі перегородки, ще й зсередини.
Вимиті перці злегка обсушіть і наріжте на шматочки довільного розміру. Тобто ви можете просто розрізати кожну половинку ще на 2-3 частини, а можете, як я, порізати перці соломкою.
Крок 2: бланшируємо перець.
Підготовлені перці перекладіть в каструлю, залийте 1 літром холодної води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.
Крок 3: маринуємо перець з часником.
Поки закипають перці підготуйте стерилізовані заздалегідь скляні банки, уклавши на їх дно зубчики часнику, чорний перець горошком і нарізаний кільцями стручок гіркого перцю.
Відразу ж, як вода в каструлі закипить, виловіть з неї шматочки овочів і розкладіть їх по скляних банках, щільно утрамбовувавши.
Воду, в якій варилися перці, не зливаємо, поверніть її на вогонь. Додайте цукровий пісок, сіль, масло, чорний мелений перець і лаврове листя. Доведіть до кипіння, і відразу ж після додайте оцет і зніміть маринад з вогню.
Гарячий маринад, тільки що знятий з плити, розлийте по банках з перцем. Тут же щільно закрийте заготовки кришками, укутайте їх у кухонний рушник і залиште так на 12-18 годин до повного охолодження. Після банки з маринованим перцем потрібно буде прибрати в прохолодне темне місце.
Крок 4: подаємо маринований перець з часником.
Смачного!
Поради до рецепту:– Не варто використовувати для приготування заготовок йодовану сіль, так як через неї може з’явитися гіркота.
– Воду використовуйте тільки чисту, ключову або бутильовану, але ніяк не ту, що тече у вас з-під крана.
– Перці можна маринувати і цілими. Для цього їх потрібно промити, зрізати занадто великий хвостик, а м’якоть в декількох місця проколоти виделкою або зубочисткою.
Leave a Reply