Маринований перець з часником

» » Маринований перець з часником
Маринований перець з часником

Маринований перець з часником – найсмачніша гостренька закуска. Яскраві, різнобарвні і ароматні скибочки овочів прикрасять ваш святковий стіл, а їх пікантний смак порадує і вас, і ваших гостей. Маринований перець з часником є незамінною заготівлею для всіх, хто хоч раз його спробував.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський 1 кілограм
  • Вода чиста 1 літр
  • Перець чорний мелений 0,5 чайної ложки
  • Перець гіркий червоний 1 стручок
  • Лист лавровий 3 штуки
  • Перець чорний 5 горошин
  • Часник 5 зубчиків (великих)
  • Олія рослинна 0,5 склянки
  • Оцет 70% столова ложка
  • Сіль 2 столових ложки
  • Цукор 0,5 склянки

Інвентар:

Каструля, ніж кухонний, дошка обробна, шумівка, вилка, столова ложка, кухонні рушники, скляні банки з кришками.

Приготування:

Крок 1: готуємо перець.

Маринований перець з часником

Виберіть красиві, стиглі болгарські перці. Промийте їх гарненько зовні, а після того, як ви виріжете насіння, плодоніжки і видалите білі перегородки, ще й зсередини.
Вимиті перці злегка обсушіть і наріжте на шматочки довільного розміру. Тобто ви можете просто розрізати кожну половинку ще на 2-3 частини, а можете, як я, порізати перці соломкою.

Крок 2: бланшируємо перець.

Маринований перець з часником

Підготовлені перці перекладіть в каструлю, залийте 1 літром холодної води. Поставте на середній вогонь і доведіть до кипіння.

Крок 3: маринуємо перець з часником.

Маринований перець з часником

Поки закипають перці підготуйте стерилізовані заздалегідь скляні банки, уклавши на їх дно зубчики часнику, чорний перець горошком і нарізаний кільцями стручок гіркого перцю.
Відразу ж, як вода в каструлі закипить, виловіть з неї шматочки овочів і розкладіть їх по скляних банках, щільно утрамбовувавши.
Воду, в якій варилися перці, не зливаємо, поверніть її на вогонь. Додайте цукровий пісок, сіль, масло, чорний мелений перець і лаврове листя. Доведіть до кипіння, і відразу ж після додайте оцет і зніміть маринад з вогню.

Маринований перець з часником

Гарячий маринад, тільки що знятий з плити, розлийте по банках з перцем. Тут же щільно закрийте заготовки кришками, укутайте їх у кухонний рушник і залиште так на 12-18 годин до повного охолодження. Після банки з маринованим перцем потрібно буде прибрати в прохолодне темне місце.

Крок 4: подаємо маринований перець з часником.

Маринований перець з часником

Маринований перець з часником добре підійде під міцні напої, але це зовсім не все! Використовуйте його в поєднанні з жирними м’ясними стравами, готуйте складні гарніри, пікантні соуси, та й просто радійте любителів гостренького. Компліменти вам забезпечені, і не дивуйтеся, що у вас почнуть випитувати рецепти маринованого перцю з часником.
Смачного!
Поради до рецепту:– Не варто використовувати для приготування заготовок йодовану сіль, так як через неї може з’явитися гіркота.

– Воду використовуйте тільки чисту, ключову або бутильовану, але ніяк не ту, що тече у вас з-під крана.

– Перці можна маринувати і цілими. Для цього їх потрібно промити, зрізати занадто великий хвостик, а м’якоть в декількох місця проколоти виделкою або зубочисткою.

Маринований перець з часником обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика