Маринований часник по-корейськи

» » Маринований часник по-корейськи
Маринований часник по-корейськи

Якщо ви великий шанувальник корейської кухні, то напевно самі готуєте або купуєте в торгових точках різні салати по-корейськи – моркву, капусту, морські водорості, гриби і т.п. Сьогодні я вас хочу познайомити з чудовою заготівлею закусочного часнику по-корейськи. У далекій Кореї кулінари маринують зелений часник, але так як у нас його не вирощують, ми будемо маринувати звичайний часник.

Причому, для цієї закуски підійде як молодий часник, так і визрілий – на смак це сильно не вплине. Готується, звичайно, ця закуска досить довго, але хрусткий і пікантний насичений часник явно порадує вас і ваших близьких.

Час приготування: 1 ч. 15 хв.

Калорійність: Низькокалорійний Калорій в одній порції: 115 ккал / 100 г

Щоб приготувати маринований часник по-корейськи, вам знадобиться:

  • перець духмяний (горошок) – 5-6 шт.
  • часник – 1 кг.
  • оцет 9% – 250 мл
  • соєвий соус – 1 л
  • перець чилі – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • гвоздика – 2-3 шт. (Бутона)

Як приготувати маринований часник по-корейськи.

1. Часник можна маринувати як молодий, так і визрілий. Якщо ви будете маринувати молодий часничок, то він буде менш пікантним, і не матиме сильно вираженого специфічного аромату. Часник розділіть на зубки, зніміть верхній шар лушпиння, сполосніть.

2. Часник пересипте в банку, залийте холодною водою так, щоб вона повністю покрила зубки часнику, залиште на 1 годину. Воду з часнику злийте в іншу ємність, заміряйте і запам’ятайте об’єм води. Саме така кількість соєвого соусу вам знадобиться через тиждень.

3. У банку з часником додайте перець духмяний (горошок), гвоздику і головку очищеної ріпчастої цибулі. Залийте оцтом, він теж повинен повністю покрити часник. Якщо не покриває, додайте трохи охолодженої кип’яченої води. У банку з часником встановіть гніт, накрийте марлею, щоб не потрапляло сміття та комахи. Поставте в темне місце на тиждень.

4. З часнику злийте ароматний оцет в іншу ємність (його можна використовувати для приготування других страв або як заправку для овочевих салатів).

5. У сотейник налийте необхідну кількість соєвого соусу, поставте на вогонь, закип’ятіть, зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

6. Теплим соєвим соусом залийте часник, закрутіть кришкою, дайте повністю охолонути при кімнатній температурі. Банку поставте в прохолодне місце. Часник по-корейськи буде готовий до вживання через три тижні. Маринований часник по-корейськи перед подачею до столу можна нарізати на четвертинки і подати його, як доповнення, до локшини удон по-корейськи (рецепт якої виложу пізніше) або будь-якої іншої страви.

Маринований часник по корейськи

Смачного і вдалих вам заготовок!

Маринований часник по-корейськи обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Ira
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика