Мариновані кабачки

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Маринованные кабачки 1

Хочете зберегти на зиму кабачки хрусткими та смачними? Тоді цей рецепт точно для вас. Мариновані кабачки виходять дивно апетитними, особливо якщо використовувати молоді овочі. Збережіть на полиці з заготовками трохи сонячного літа, щоб взимку радувати себе і близьких різноманітними соліннями.

Інгредієнти:

Основні

  • Кабачки молоді 4 штуки (середні)
  • Зелень кропу 2-3 штуки

для маринаду

  • Вода чиста 4,5 літра
  • Оцет 800 грам
  • Цукровий пісок 500 грам
  • Сіль 180 грам
  • Насіння гірчиці за смаком
  • Часник 1-3 зубчики
  • Перець запашний горошком за смаком
  • Перець чорний горошком за смаком
  • Лист лавровий за смаком
  • Коріандр за смаком

Інвентар:

Каструля, банки з кришками, ніж кухонний, дошка обробна, рушник вафельний, ополоник, широка воронка.

Приготування:

Крок 1: Готуємо кабачки.

df2d9c

Кабачки беріть тільки ті, шкірку яких ви легко можете подряпати вилкою або нігтем. Промийте овочі дуже ретельно і злегка обсушіть. Чисті кабачки наріжте не товстими кружечками. Не забудьте відкинути убік кінчики, вони нам не знадобляться.

Крок 2: Маринуємо кабачки.

523b3a

Відразу поставте варитися маринад. Для цього залийте воду в каструлю, додайте до неї всі спеції, крім оцту поки що, не забудьте і про цукровий пісок із сіллю. Доведіть все до кипіння, потім трохи зменшіть вогонь, щоб рідина не вирувала дуже сильно, і залиште все варитися протягом 15-20 хвилин.
В цей же час підготуйте чисті банки і покладіть у них кружечки кабачків так, щоб вони лежали один до одному досить щільно.
Готовий маринад зніміть з вогню, додайте в нього оцет, перемішайте і влийте в банки з кабачками, заповнивши їх по самі горлечка, не залишаючи місця для повітря. Прикрийте заготовки кришками.
Відразу ж перемістіть заповнені банки в каструлю з гарячою водою, не забувши постелити на її дно рушник. Прокип’ятіть заготовки протягом 5-10 хвилин, залежно від розмірів банок. Тобто для півлітрових вистачить 5 хвилин, а от літрові стерилізувати потрібно протягом 10 хвилин.
Після стерилізації відразу ж щільно закрийте або закатайте банки. Укутайте їх в “шубу” з рушників і залиште до повного охолодження. Остигнувші до кімнатної температури банки з маринованими кабачками відправте в прохолодне темне місце до інших заготовок.

Крок 3: Подаємо мариновані кабачки.

3e9ba5

Мариновані кабачки – це дуже смачно. Подавайте їх на стіл в якості закуски або готуйте з ними салати, а можете просто похрумтіти ними вечерком перед телевізором.
Смачного!
Поради до рецепту:– Використовуйте для заготовок тільки джерельну воду або бутильовану, але не з-під крана.- Щоб банки під час заливки в них гарячого маринаду не лопнули, їх краще всього заздалегідь нагріти в духовці або будь-яким іншим, зручним для вас способом.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.