Мариновані кабачки

» » Мариновані кабачки
Мариновані кабачки

Хочете зберегти на зиму кабачки хрусткими та смачними? Тоді цей рецепт точно для вас. Мариновані кабачки виходять дивно апетитними, особливо якщо використовувати молоді овочі. Збережіть на полиці з заготовками трохи сонячного літа, щоб взимку радувати себе і близьких різноманітними соліннями.

Інгредієнти:

Основні

  • Кабачки молоді 4 штуки (середні)
  • Зелень кропу 2-3 штуки

для маринаду

  • Вода чиста 4,5 літра
  • Оцет 800 грам
  • Цукровий пісок 500 грам
  • Сіль 180 грам
  • Насіння гірчиці за смаком
  • Часник 1-3 зубчики
  • Перець запашний горошком за смаком
  • Перець чорний горошком за смаком
  • Лист лавровий за смаком
  • Коріандр за смаком

Інвентар:

Каструля, банки з кришками, ніж кухонний, дошка обробна, рушник вафельний, ополоник, широка воронка.

Приготування:

Крок 1: Готуємо кабачки.

Мариновані кабачки

Кабачки беріть тільки ті, шкірку яких ви легко можете подряпати вилкою або нігтем. Промийте овочі дуже ретельно і злегка обсушіть. Чисті кабачки наріжте не товстими кружечками. Не забудьте відкинути убік кінчики, вони нам не знадобляться.

Крок 2: Маринуємо кабачки.

Мариновані кабачки

Відразу поставте варитися маринад. Для цього залийте воду в каструлю, додайте до неї всі спеції, крім оцту поки що, не забудьте і про цукровий пісок із сіллю. Доведіть все до кипіння, потім трохи зменшіть вогонь, щоб рідина не вирувала дуже сильно, і залиште все варитися протягом 15-20 хвилин.
В цей же час підготуйте чисті банки і покладіть у них кружечки кабачків так, щоб вони лежали один до одному досить щільно.
Готовий маринад зніміть з вогню, додайте в нього оцет, перемішайте і влийте в банки з кабачками, заповнивши їх по самі горлечка, не залишаючи місця для повітря. Прикрийте заготовки кришками.
Відразу ж перемістіть заповнені банки в каструлю з гарячою водою, не забувши постелити на її дно рушник. Прокип’ятіть заготовки протягом 5-10 хвилин, залежно від розмірів банок. Тобто для півлітрових вистачить 5 хвилин, а от літрові стерилізувати потрібно протягом 10 хвилин.
Після стерилізації відразу ж щільно закрийте або закатайте банки. Укутайте їх в “шубу” з рушників і залиште до повного охолодження. Остигнувші до кімнатної температури банки з маринованими кабачками відправте в прохолодне темне місце до інших заготовок.

Крок 3: Подаємо мариновані кабачки.

Мариновані кабачки

Мариновані кабачки – це дуже смачно. Подавайте їх на стіл в якості закуски або готуйте з ними салати, а можете просто похрумтіти ними вечерком перед телевізором.
Смачного!
Поради до рецепту:– Використовуйте для заготовок тільки джерельну воду або бутильовану, але не з-під крана.- Щоб банки під час заливки в них гарячого маринаду не лопнули, їх краще всього заздалегідь нагріти в духовці або будь-яким іншим, зручним для вас способом.

Мариновані кабачки обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика