Мариновані сливи

» » Мариновані сливи
Мариновані сливи

Слива це дуже смачний і цінний фрукт . Слива це дуже сильне проносне , так що не радимо їсти її у великих кількостях. А педіатри часто радять молодим матусям включати в раціон маленьких діток сливові соки і пюре , для нормалізації травлення. У істориків є дві версії потрапляння сливи в наші краї , це перший шлях – Кавказ , а другий це Італія . Але якщо чесно , не дуже-то й важливо звідки до нас прийшла така смакота , важливо , те, що вона у нас прижилася і наші господині навчилися готувати з неї багато різної смакоти .

Наш сайт пропонує вам рецепт маринованих слив , думаємо , що він вам сподобається і ви візьмете його собі на замітку .

Для того щоб замаринувати сливи вам буде потрібно :

  •     сливи – 7 кг ,
  •     цукор – 3,5 кг ,
  •     винний оцет – 0,3 склянки ,
  •     лимонний сік – 0,5 склянки ,
  •     спеції за смаком лавровий лист , запашний перець горошок , гвоздика , кориця і т.д.

Приготування

Для початку сливи добре промиваємо і перебираємо , відбираючи лише міцні плоди. Далі висипаємо їх на паперовий рушник і ретельно просушуємо . А потім укладаємо в глибоку каструлю.

Готуємо маринад. Для цього змішуємо винний оцет , лимонний сік і цукор , ставимо на повільний вогонь і чекаємо поки цукор повністю розчиниться. Після закипання додаємо спеції гвоздику , перець , корицю. Доводимо ще раз до кипіння і знімаємо з вогню.

Отриманим маринадом заливаємо каструлю зі сливами і залишаємо їх на 20 хвилин, потім маринад зливаємо , а сливи розкладаємо по підготовлених стерилізованим банкам.Таких заливок може бути до семи і чим більше кількість заливок , тим довше у вас будуть зберігається сливи .

Маринад знову доводимо до кипіння і вже заливаємо ними банки зі сливами . Накриваємо кришкою і закручуємо , ставимо під ковдру до повного охолодження.

Мариновані сливи за цим рецептом зберігаються довгий час. Подаємо мариновані сливи у вигляді закуски або ж гарнір до страв з м’яса .

Мариновані сливи

Вдалих заготовок !

Мариновані сливи обновлено: Січень 22, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (4 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика