Овочевий плов на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Овощной плов на зиму 1

Багато господинь заготовляють різні салати на зиму з овочів , щоб у холодні зимові дні порадувати своїх близьких смачними заготовками . Але мало хто знає , що в такі овочеві салати можна додавати рис , в таких випадках салат стає не тільки смачніше , але ще і ситніше ! Відкриваєш взимку баночку такого салату , і ось тобі дуже смачний повноцінний обід .

Ми б хотіли запропонувати нашим хазяєчкам рецепт такого овочевого салату на зиму , під назвою Овочевий плов.

Для приготування такого плову -салату вам знадобитися:

  • помідори 2 кг ,
  • цибуля – 1 кг ,
  • перець болгарський ( бажано червоний) – 1 кг ,
  • морква – 1 кг ,
  • рис крупнозернистий – 250 грам ,
  • рослинне масло без запаху – 200 грам ,
  • сіль , цукор за смаком.
  • оцет 70 % – 0,5 ч. ложки.

Приготування

Для початку слід промити всі овочі. Потім помідори нарізаємо середнім кубиком , а цибулю півкільцями , перець ріжемо на довгі смужки (хоча кому не подобається довгі полосочки , то можна порізати перець також як і помідори кубиком , думаємо , смак від цього не зміниться) , моркву слід натерти на тертці , бажано на тертці для корейських салатів.

Далі в глибоку сковороду наливаємо масло і розжарюємо його , потім опускаємо в нього цибулю і смажимо до її м’якості. Після того як цибуля стане м’яким додаємо до неї помідори. Після того як помідори дали сік і стали м’якими додаємо моркву і перець. Все ретельно перемішуємо. Через хвилин п’ять пробуємо перець на готовність , якщо він м’який , то додаємо рис , сіль , цукор і чорний перець за бажанням варимо все 15 – 20 хвилин , не забуваючи періодично помішувати , щоб суміш не пригоріла.

За кілька хвилин до готовності додаємо оцет і вимикаємо вогонь. Отриманий овочевий плов розкладаємо в стерилізовані банки і закручуємо . Потім ставимо баночки під ковдру і залишаємо їх до повного охолодження.

ovoshnoi-plov

Вдалих вам заготовок !

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!