Огірки з лимонною кислотою на зиму

» » Огірки з лимонною кислотою на зиму
Огірки з лимонною кислотою на зиму

Останнім часом все більше господинь намагаються готувати не просто смачну, але і корисну їжу. І навіть коли мова йде про заготовки, рецепти яких, здавалося, відомі і перевірені багатьма поколіннями, вони знаходять що змінити в кращу сторону. Саме таким господаркам обов’язково припадуть до душі огірки з лимонною кислотою на зиму, під час приготування яких не використовується ні краплі оцту.

Інгредієнти:

Основні

  • огірки
  • Спеції (парасолька кропу, лист хрону, смородини, вишні, зубчики часнику, горошини чорного перцю, зерна гірчиці і т.п.)

На 1 літр маринаду

  • Вода 1 літр
  • Сіль 50 грам
  • Кислота лимонна 5 грам
  • Цукор 10 грам

Інвентар:

Сотейник, таз, ніж кухонний, дошка обробна, щіточка, скляні банки з кришками, кухонні рушники, капронові кришки з дірочками.

Приготування:

Крок 1: Готуємо огірки.

Огірки з лимонною кислотою на зиму

Огірки переберіть і складіть в досить великий за розміром таз, що б вони всі вмістилися і ще місце залишилося. Краще взяти спеціальні огірочки, відповідних для консервації сорту, а не салатні.
Складені в тазик овочі потрібно залити прохолодною водою і залишити мінімум на 5-6 годин, а краще на всю ніч.
Після того, як ви гарненько вимочили огірки в холодній воді, ретельно промийте їх, видаляючи колючки, якщо є, і обрізаючи хвостики.

Крок 2: Маринуємо огірки з лимонною кислотою на зиму.

Огірки з лимонною кислотою на зиму

На дно заздалегідь підготовлених, стерилізованих банок укладіть обрані вами спеції, наприклад, парасольки кропу, лист хрону, пару зубчиків часнику і горошини чорного і запашного перцю, та інші. Щільно укладіть поверх спецій підготовлені огірки. Залийте все окропом, прикрийте кришками і залиште на 10 хвилин.
Через зазначений час, злийте воду з банок в каструлю, обов’язково виміряйте її обсяг, щоб знати, скільки солі, цукру і лимонної кислоти потрібно додати, щоб вийшов гарний маринад. Додайте необхідну кількість спецій, доведіть маринад до кипіння. Переконайтеся, що цукор і сіль розчинилися у воді без залишку, а потім гарячим маринадом залийте огірки в банках.

Огірки з лимонною кислотою на зиму

Щільно закрийте банки з огірками кришками. Укутайте заготовки кухонними рушниками і залиште в такому вигляді на кілька годин до повного охолодження.
Коли банки з маринованими в лимонній кислоті огірками охолонуть, з них потрібно буде зняти рушники, а самі заготовки відправити до інших засолень та варення в темне прохолодне місце до тих пір, поки не прийде час спробувати, що ж у вас вийшло.

Крок 3: Подаємо огірки з лимонною кислотою, мариновані на зиму.

Огірки з лимонною кислотою на зиму

Огірки, мариновані з лимонною кислотою, виходять дуже смачними, хрусткими і неймовірно апетитними. Подавайте їх на святковий стіл в якості закуски, робіть з ними дуже смачні бутерброди з котлетою або їжте просто так. Всі, хто пробував мариновані з лимонною кислотою огірки, обов’язково вимагають рецепт приготування і заявляють, що відтепер це їх улюблений спосіб заготівлі огірочків на зиму. Так що обов’язково спробуйте.
Смачного!
Поради до рецепту:– Для того, щоб розрахувати потрібну кількість інгредієнтів для маринаду, просто множте їх на потрібну вам кількість літрів. Скажімо, у вас пішло 2,5 літра води, тоді просто помножте все на 2,5. Вийде: 50 грам солі * 2,5 = 125 грам солі; 5 грам лимонної кислоти * 2,5 = 12,5 грам лимонної кислоти; 10 грам цукру * 2,5 = 25 грам цукру. Головне точно зауважте, скільки у вас пішло літрів води і тоді ви без зусиль розрахуєте потрібну вам кількість інших інгредієнтів.- Уважно поставтеся до процесу стерилізації банок, саме завдяки йому мариновані огірки будуть довго зберігатися і радувати вас протягом всієї зими. І не забувайте про кришки.

– Укутати банки можна не тільки в кухонні рушники, а й в тонку ковдру або ж навіть просто в старий одяг. Головне, щоб “шубка” не дозволяла банкам з заготовками швидко охолонути.

Огірки з лимонною кислотою на зиму обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика