Сьогодні я б хотіла приготувати перець в томатному соку на зиму. Так як скільки би різноманітних заготовок зберігалося на моїх полицях, без смачного і трохи пікантного перцю, я не можу вважати, що мої запаси повні. Готується перець в томатному соку дуже швидко і легко, а з’їдається ще швидше, тому я закочую його в баночки невеликого розміру, щоб не з’їсти випадково відразу все 🙂
Інгредієнти:
- Перець солодкий 2 кілограми
- Сік томатний 1 літр
- Олія рослинна (оливкова) 1 стакан
- Оцет 1/4 склянки
- Цукор 1/4 склянки
- Сіль за смаком
- Часник 5-7 зубчиків
Інвентар:
Каструля, ніж кухонний, дошка обробна, одноразові паперові рушники, дерев’яна ложка, шумівка, вилка, ополоник, скляні банки з кришками.
Приготування:
Крок 1: Готуємо перець.
Болгарський перець промийте зовні, потім розділіть навпіл, видаліть хвостик, серцевину з насінням, і промийте так само зсередини. Обсушіть овочі. Зріжте білясті перегородки. М’якоть перцю поріжте на товстенькі полосочки.
Найкрасивіше виглядають різнокольорові перці, при бажанні їх можна навіть нарізати товстіше і потім укласти в банки шарами.
Крок 2: Готуємо перець в томатному соку.
У каструлю відповідного розміру налийте томатний сік, додайте до нього оливкову олію, оцет, сіль, цукровий пісок і очищені від лушпиння і нарізані тонкими пластинками зубчики часнику. Перемішайте томатний маринад і доведіть його до кипіння на середньому вогні.
Коли томатний сік зі спеціями закипить, викладіть в нього шматочки перців. Гарненько перемішайте і почекайте, поки все закипить знову. Після кипіння варіть перці протягом 5-6 хвилин. Шматочки овочів повинні стати м’якше.
Після варіння шумівкою і виделкою виловіть часточки перців, а потім укладайте їх в сухі стерилізовані теплі банки, щільно притискаючи кожен шар, щоб там не скупчувалися бульбашки повітря. Після того, як ви наповните банки перцями, влийте в них залишившийся в каструлі маринад з томатного соку.
Прикрийте банки з заготовками кришками, складіть їх в каструлю з водою (не забудьте постелити на дно рушник) і пастеризуйте у киплячій воді протягом 10 хвилин.
Гарячі банки тут же щільно закрийте кришками, оберніть в “шубку” з кухонних рушників і поставте остуджувати на 18-20 годин. Готові перці в томатному соку потрібно зберігати в темному прохолодному місці, а після відкриття тільки в холодильнику.
Крок 3: Подаємо перець в томатному соку.
Смачного!
Поради до рецепту:– Кількість солі визначайте на смак, так як томатні соки часто бувають різні за кількістю солі в них, тому дуже складно вгадати.- Не дивлячись на те, що в даному рецепті банки стерилізуються разом з заготовками, я наполягаю, що тару все одно потрібно стерилізувати ще й перед тим, як наповнити її перцями.
– При пастеризації вода в каструлі повинна бути тієї ж температури, що і заготовки всередині банок, інакше скло просто може тріснути.