Полуничний джем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Клубничный джем 3

На відміну від варення, джем вариться короткий час. І тому зберігає в собі більше корисних речовин.

  • Полуниця 2000 г
  • Пектин 5 г
  • Цукор тростинний 1000 г
  • Яблучний сік 300 мл

14053246893821716
Робимо полуничне пюре в блендері.
14053246897031725
Переливаємо наше полуничне пюре в сотейник і змішуємо з пектином. Кількість пектину уточніть на упаковці.
Ставимо сотейник на середній вогонь.
14053246896141727


Коли джем почне закипати, зменшуємо вогонь, і поступово вмішуємо тростинний цукор.
14053246895951731
Вливаємо 1,5 склянки яблучного соку. Даємо джему закипіти і тримаємо на повільному вогні протягом 5-7 хвилин. Не забуваємо мішати.
14053246892661721
Стерилізуємо банки і кришки.
Я наливала в кожну банку води на дно і ставила в мікрохвильову піч на 3 хвилини, щоб вода закипіла. Кришки варила в каструлі, по-старому.
14053246899571806
Гарячий джем розливаємо по банках і щільно закриваємо кришкою.

14053246894311790
Приємних заготовок! 🙂

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.