
Помідори з часником на зиму – неймовірно проста і апетитна заготовка. Впоратися з її приготуванням зможе навіть зовсім ще новачок у цій справі. Ми не будемо використовувати ніяких зайвих спецій, тільки часник, сіль і оцет, що не тільки спрощує процес приготування, а й найкращим чином впливає на смак помідорів і розсолу.
Інгредієнти:
На 1 трилітрову банку
- Помідори свіжі скільки увійде
- Часник 15 зубчиків
- Вода чиста 1,5 літра
- Цукор 3 столові ложки
- Оцет 1 чайна ложка
- Сіль 1 столова ложка
Інвентар:
Каструля, банка скляна, кришка, воронка, зубочистка, одноразові паперові рушники.
Приготування:
Крок 1: Готуємо помідори.
Помідори дуже ретельно і акуратною промийте, а потім обсушіть одноразовими паперовими рушниками. Вибирайте тільки стиглі, що не встигли ще перезріти, пружні томати без видимих пошкоджень і тріщин на шкірці.
Після миття та сушіння овочі потрібно проколоти. Але не де-небудь, а саме в тому місці, де раніше була плодоніжка. Проколіть ущільнення за допомогою зубочистки, дійшовши приблизно до центру помідора.
Крок 2: Готуємо часник.
Зубчики часнику відокремте від головки і, протерши між долонями, очистіть їх від лушпиння. Все. Тиснути, м’яти або рубати часник не потрібно.
Крок 3: маринуємо помідори з часником на зиму.
Не забудьте гарненько підготувати банки, простерилізувавши їх і обсушити. Кришки так само повинні бути чистими і стерильними. Це дуже важливо, адже заготовки, зроблені в нестерильному посуді, можуть бути небезпечні для вашого здоров’я і здоров’я ваших близьких.
На дно чистих банок укладіть зубчики часнику, а потім проколоті зубочисткою помідори. Овочі повинні лежати пліч-о-пліч досить щільно один до одного, але без фанатизму, не пошкодити їх. Банка повинна бути заповнена до самого верху.
Укладені помідори залийте окропом, накрийте кришками і залиште на 5-7 хвилин. Після чого воду з банок потрібно злити назад в каструлю і закип’ятити її ще раз. У киплячу воду висипте цукор і сіль і повністю розчиніть їх. Потім киплячий маринад слід влити назад в банку з помідорами, додати туди ж оцет і щільно закрити чистими кришками.
Далі все як завжди: даємо заготівлі охолонути, а після ховаємо помідори з часником в темне і прохолодне місце до решти соління.
Крок 4: Подаємо помідори з часником на зиму.
Смачного!
Поради до рецепту:– Помідори можна заготовлювати і у великих банках, головне коли дістаєте частину маринованих овочів і залишаєте банку відкритою, відразу ж переставляйте її в холодильник і не забувайте накривати кришкою.- За цим рецептом можна маринувати як великі, так і маленькі помідори.- Більш досвідчені господині можуть на свій смак додати до помідорів ароматну гвоздику, запашний перець або парасольки кропу і навіть стручок гіркого перцю.
Leave a Reply