П’ятихвилинка з полуниці – смачне і дуже просте варення. Ідеально підходить для тих, хто не хоче провести за плитою пару-трійку годин, помішуючи ягоди у великій каструлі, а ось поповнити свої запаси чимось солоденьким хоче. Якщо у вас ще залишилася полуниця, обов’язково зваріть з неї п’ятихвилинку.
Інгредієнти:
- Полуниця свіжа 1 кілограм
- Цукор 600 грам
Інвентар:
Каструля, дерев’яна ложка, скляні банки з кришками, кухонний рушник.
Приготування:
Крок 1: Готуємо полуницю.
Переберіть полуницю і гарненько промийте її теплою проточною водою кілька разів. Тільки після миття обірвемо з ягідок зелені хвостики.
Крок 2: Зацукровуємо полуницю.
Промиту полуницю зсипте в каструлю. Але не всю відразу. Укладайте ягоди шарами, присипаючи кожен цукровим піском. У такому вигляді залиште полуницю на 4-5 годин поки вона не дасть значну кількість соку.
Крок 3: Варимо п’ятихвилинку з полуниці.
Каструлю з зацукрованою полуницею перемістіть на плиту і поставте все на середній вогонь. Доведіть до кипіння, а після варіть протягом всього 5 хвилин. І не забувайте, що як і у випадку з будь-яким іншим варенням, з поверхні полуничної п’ятихвилинки потрібно знімати пінку.
Після того, як ягоди прокипіли протягом 5 хвилин, тут же, не даючи їм охолонути, розлийте вміст каструлі в прогріті стерилізовані банки. Закрийте заготовку кришками, укутайте в рушники, переверніть догори дном і залиште в такому вигляді на 12 або більше годин, поки п’ятихвилинка не охолоне.
Після охолодження банки із заготівлею потрібно прибрати в прохолодне місце.
Крок 4: Подаємо п’ятихвилинку з полуниці.
Ось так просто і легко можна зварити смачну п’ятихвилинку з полуниці. І зовсім не потрібно проводити купу часу, спостерігаючи за тим, як по декілька разів закипає і остигає варення, щоб взимку побалувати себе солодкою заготівлею. Подавайте п’ятихвилинку на десерт разом з міцним гарячим чаєм, щедро намазуючи її на шматочок білого хліба або хрусткого тосту.
Смачного!
Поради до рецепту:
– Банки підготуйте в такий спосіб. Помістіть банки в холодну духовку, потім розігрійте духовку до 120 градусів і простерилизуйте посуд протягом 20 хвилин.
– За таким же принципом можна зварити п’ятихвилинку з суниці або чорниці. Виходить теж дуже смачно.