Ревенево-яблучне варення з м’ятою

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Ревенево-яблочное варенье с мятой 4

Інгредієнти:

  • 2 кг ревеню;
  • 4 зелених яблука;
  • 2 лимона;
  • 1 апельсин;
  • 5 гілочок м’яти;
  • 2 кг цукру.


Час приготування: 1 день.
Об’єм: 3 л.
Як приготувати ревенево-яблучне варення з м’ятою.
1. Стебла ревеню очистіть за допомогою ножа для чищення овочів від грубої шкірки із зовнішнього боку. Наріжте ревінь поперек шматочками завдовжки 1,5 см. Якщо стебло дуже широке, його можна розрізати уздовж навпіл
1407421466_1
2. Очистіть яблука від серцевини, розрізавши кожне уздовж на 6 частин. Якщо шкірка жорстка, можете її видалити. Наріжте м’якоть поперек шматочками завтовшки 1,5 см.
1407421522_2
З. З лимонів і апельсина ножем для чищення овочів зніміть тонкий шар цедри смужками, вичавіть з цитрусових сік. Дуже дрібно наріжте стебла м’яти і листочки 2 гілочок (решта листочки не знадобляться).
1407421475_3


4. Збризкайте дно таза для варіння варення або сотейника з товстим дном водою, всипте цукор, полийте його цитрусовим соком, змішаним з 1 склянкою води. Помішуючи, на середньому вогні розтопіть цукор, зваріть сироп, знімаючи піну, 10 хв.
1407421479_4
5. Покладіть в сироп ревінь і яблука, додайте м’яту і цедру, на самому сильному вогні доведіть до кипіння, відразу ж зменшіть вогонь до мінімального, варіть 3 хв., Знімаючи піну. Вимкніть вогонь, варення повністю остудіть.
1407421511_5
6. Повторіть швидке доведення до кипіння, 3-хвилинну варіння і повне охолоджені ще 3 рази. Готове гаряче варення розлийте по банках і закрийте.
1407421520_6

1407421480_revenevo-yablochnoe-varene-s-myatoy
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.