Рецепт лечо з кабачків

» » Рецепт лечо з кабачків
Рецепт лечо з кабачків

Лечо це досить популярна заготовка серед наших людей, хоча і прийшла до нас ця заготовка з Європи, але досить міцно прижилася і при цьому набувала масу зміні. Приміром, рецепт лечо з кабачків це досить оригінальний варіант приготування болгарської закуски, але при цьому не менш смачна, а ще більш низькокалорійна і ситна. За смаком дана заготовка нагадує овочеве рагу, що робить можливість подати дану закуску як самостійне блюдо. Але і в поєднанні з м’ясними стравами, відварною картоплею або макаронними виробами лечо з кабачків і перцю матиме не мало шанувальників. Деякі шанувальники м’яса додають в готове лечо обсмажений фарш, копчене м’ясо, бекон або ж свинячу ковбасу, що робить схожою цю закуску на ситне друге блюдо, яке припаде до смаку багатьом чоловікам. І так, приступимо до приготування прекрасного лечо з кабачків.

Для того щоб приготувати лечо з кабачків вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • кабачки молоді – 3 кг.,
  • стиглі червоні помідори – 2 кг.,
  • болгарський перець – 0,5 кг.,
  • ріпчаста цибуля – 0,5 кг.,
  • морква – 0,5 кг.,
  • рослинне масло – 350 мл.,
  • цукровий пісок – 1 склянка,
  • оцет столовий (9%) – 120 грам,
  • сіль – 1,5 ст. ложки,
  • чорний мелений перець за смаком.

Правильне приготування рецепту лечо з кабачків
Всі овочі потрібно ретельно промити і після очистити по потребі. Якщо у вас молоді кабачки то не варто видаляти насіння і знімати шкірку, а якщо вони стали жорсткими, то найкраще видалити і те й інше.
Потім кабачок, ріпчасту цибулю потрібно порізати крупним кубиком. Очищений болгарський перець з видаленим насінням потрібно порізати тонкими смужками. А промиті помідори потрібно порубати дрібним кубиком. Очищену моркву слід натерти на тертці, краще всього використовувати для цього тертку для корейських салатів, дуже оригінально буде виглядати така морква в заготовках.
У глибоку каструлю додаємо трохи олії і опускаємо в неї цибулю, обсмажуємо до м’якості і після додаємо інші підготовлені овочі. Все перемішуємо. Потім додаємо цукровий пісок, сіль і чорний мелений перець. Також потрібно додати рослинне масло що залишилось. Тушкуємо всі інгредієнти на самому слабкому вогні не менше однієї години. При цьому овочеву суміш потрібно часто перемішувати, але не сильно, щоб овочі не перетворилися на однорідну масу, а залишилися якомога ціліші.
В кінці тушіння додаємо столовий оцет і ще тушкуємо суміш близько двох хвилин.
Потім розкладаємо готове гаряче лечо по банкам, які попередньо потрібно було простерилізувати, а металеві кришки, якими ви закриєте банки потрібно обдати крутим окропом. Закочені баночки потрібно обернути теплою ковдрою і залишити до повного остигання при кімнатній температурі, після відправляємо зберігається в прохолодне місце.

Рецепт лечо з кабачків


Вдалих вам заготовок!

Рецепт лечо з кабачків обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Анжелка
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика