Салат з грибами на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (3 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат с грибами на зиму 3

Салат з грибами на зиму – радість всіх грибників. Дуже смачне і ситне блюдо, яке завжди під рукою. Дістав з кладовки, відкрив одну баночку і нагодував відразу всю сім’ю смачним обідом або вечерею, та й гостям на закуску такий салат припаде до душі. Готувати нескладно, головне примудритися знайти в лісі міцні, здорові грибочки, щоб салат на зиму дійсно вдався.

Інгредієнти:

  • Гриби (з лісовими смачніше, але печериці теж підійдуть) 1,5 кілограма
  • Помідори 1 кілограм
  • Перець болгарський червоний 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста 500 грам
  • Морква 700 грам
  • Цукор 150 грам (або трохи менше)
  • Сіль 50 грам
  • Оцет 9% 100 мілілітрів
  • Олія рослинна 300 мілілітрів
  • Спеції (часник, лавровий лист, запашний перець, гіркий перець і т.п.) за смаком

Інвентар:

Велика каструля, ополоник, дерев’яна лопатка, друшляк, скляні банки з кришками, ніж кухонний, дошка обробна, кухонний рушник, сковорода, середня каструля, терка.

Приготування:

Крок 1: Готуємо гриби.

06ca48

Гриби виберіть молоді, неушкоджені і красиві. Найкраще для приготування салату підходять лісові гриби, але, якщо ви самі не грибник, а ті гриби, що лежать на прилавках ринку або магазину вас зовсім не спокушають, використовуйте шампіньйони.

d3f316

Вибрані вами гриби переберіть, промийте, почистіть, якщо потрібно, і наріжте шматочками середнього розміру і довільної форми.

bfc9ba

Складіть гриби в каструлю середнього розміру, залийте холодною водою і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння і варіть протягом 7-10 хвилин. Відкиньте відварені гриби на друшляк, щоб злити зайву воду. Потім перекладіть їх на суху розігріту сковороду і, періодично перемішуючи, обсмажте на середньому вогні до тих пір, поки вся волога не випарується.

Крок 2: Готуємо овочі.

a6ddec

Моркву очистіть від шкірки, гарненько промийте, обсушіть і подрібніть за допомогою середньої або крупної терки.
Цибулини почистіть від лушпиння, сполосніть холодною водою, поріжте кільцями або пір’ям, як вам буде зручніше.

b89ea1

Помідори промийте, виріжте ущільнення на маківці, а самі томати наріжте кубиками середнього розміру.
Болгарські перці розріжте на половинки, видаліть хвостик, виріжте серцевину з насінням і зріжте білясті перегородки. Промийте м’якоть що залишилася, обсушіть і наріжте шматочками довільного розміру і форми, але не дуже крупно.

Крок 3: Готуємо салат з грибами.

927c8e

Налийте у велику каструлю рослинне масло і нагрійте його на середньому вогні. У гаряче масло висипте шматочки помідор і, весь час перемішуючи їх, тушкуйте до тих пір, поки вони не дадуть сік, тобто приблизно 3-5 хвилин.

d568b6

Слідом за помідорами, покладіть в каструлю морквину, болгарський перець, цибулю та гриби в самому кінці. Висипте цукор, але не весь, а близько 90-100 грам, краще додайте ще потім, ніж занадто багато зараз, додайте сіль і перемішайте овочі. Тушкуйте салат на середньому вогні до тих пір, поки він не закипить.

9a9cab

Як тільки салат закипить, прикрийте каструлю з ним кришкою, зменшіть вогонь і варіть протягом 40-60 хвилин. Не забувайте періодично відкривати каструлю і перемішувати овочі, щоб вони не підгоріли.
За кілька хвилин до того, як салат з грибами буде готовий, додайте в нього спеції, які самі захочете. Можна зробити блюдо погостріше, можна просто додати аромату. Спробуйте на смак, може бути, потрібно ще трохи цукру або солі. І в самому кінці, за 5 хвилин до готовності, влийте в каструлю з овочами і грибами оцет. Перемішайте, і зніміть готовий салат з вогню.

Крок 4: Консервуємо салат з грибами на зиму.

4ab325

І відразу ж, поки салат з грибами гарячий, розкладіть його по заздалегідь стерилізованим і підігрітим скляним банкам. Тут же закатати заготовки або щільно закрийте їх кришками, укутайте кухонними рушниками і поставте охолоджуватися в такому вигляді. Приблизно через добу салат з грибами можна розкутати і переставити в прохолодне темне місце.

Крок 5: Подаємо салат з грибами.

7cae61
>Салат з грибами – це повноцінний обід або вечеря, а так само найсмачніша закусочка, яка завжди під рукою. Готуйте, пробуйте і отримуйте задоволення від самого процесу і чудового результату.
Смачного!

Поради до рецепту:

– З даної кількості інгредієнтів салату з грибами виходить повних 7-8 банок об’ємом по 500 мілілітрів.

– Якщо ви робите заготовки вперше, то краще двічі простерилізувати банки, спочатку порожніми, а потім і разом з заготовками.

– Салати, на відміну від асорті з овочів, наприклад, краще закручувати в баночки невеликого обсягу, щоб відразу відкрив і з’їв, а не прибрав в холодильник на невизначений термін.

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.