Салат з кабачків на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (5 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат из кабачков на зиму 7

Салат з кабачків на зиму – справжнє джерело вітамінів в холодну пору року. До того ж блюдо виходить настільки смачним, що в черзі за добавкою будуть стояти не тільки дорослі, а й діти. Салат дуже красиво виглядає на святковому столі, так що можна без сорому ставити його на чільне місце і пропонувати гостям.

  • Кабачки – 3 кілограми
  • Цибуля ріпчаста – 1 кілограм
  • Помідори – 1 кілограм
  • Морква – 1 кілограм
  • Олія – ​​1 склянка
  • Сіль – 3 столові ложки
  • Цукор – 5 столових ложок
  • Перець чорний мелений – 1 столова ложка
  • Оцет винний білий або столовий 6% – 3 столові ложки

1402911462512f25eff
За допомогою ножа очищаємо цибулю від лушпиння і ретельно промиваємо під проточною водою. Викладаємо компонент на обробну дошку і дрібно рубаємо кубиками. Подрібнені цибулини пересипаємо в середню миску і на час залишаємо осторонь.
140291146259311b28e
Скориставшись овочерізкою, очищаємо моркву від шкірки. Потім ретельно промиваємо компонент під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. За допомогою середньої терки подрібнюємо овоч і відразу ж пересипаємо його в чисту середню миску.
1402911462154de5204


Промиваємо кабачки під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Ножем очищаємо їх від шкірки і зрізаємо краї. Тепер подрібнюємо компонент кубиками розміром приблизно 1 на 1 сантиметр. Дрібно рубані кабачки переміщаємо в глибоку миску.
1402911462535dda341
Ретельно промиваємо помідори під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Розрізаємо компонент на дві половинки і у кожної видаляємо місце, до якого кріпився хвостик. Тепер подрібнюємо овочі кубиками і переміщаємо у вільну середню миску.
1402911462716c9aa8a
а на дно великої каструлі викладаємо залізну круглу решітку(також підійде спеціальне пристосування для формування пельменів), щоб банки не стикалися в щільну з дном ємності. Потім поміщаємо сюди тару і наповнюємо каструлю звичайною холодною водою. Увага: рідина повинна повністю покривати банки. Ставимо ємність на середній вогонь, але тару тимчасово дістаємо. Промиваємо її ретельно під проточною водою і ставимо догори дном на чистий тканинний рушник. Коли рідина в каструлі закипить, зменшуємо вогонь і акуратно викладаємо по черзі банки з кришками. Стерилізуємо все протягом 10-15 хвилин. Відразу ж після цього дістаємо тару з кришками за допомогою кухонних щипців і викладаємо назад на тканинний рушник догори дном. Конфорку не вимикати, а приступаємо відразу ж до приготування салату.
1402911462557a8f9f6
На включену конфорку ставимо казан і наливаємо в нього рослинне масло. Збільшуємо вогонь і розігріваємо вміст ємності. Відразу ж після цього висипаємо в казан подрібнену цибулю і, час від часу помішуючи дерев’яною лопаткою, тушкуємо її протягом 10 хвилин.
14029114628384c9ba6
Тепер додаємо сюди морквяну стружку. Знову все перемішуємо підручним інвентарем і продовжуємо готувати овочі ще 10 хвилин.
1402911462789c44c6d
Після закінчення відведеного часу викладаємо в казан кубики кабачків і смажимо все додаткове 10-15 хвилин. Увага: час від часу не забуваємо помішувати салат дерев’яною лопаткою, щоб він не пригорів.
В кінці додаємо сюди подрібнені помідори, сіль, цукор, а також оцет. Знову все перемішуємо, але вже з особливою обережністю, щоб не порушити консистенцію страви. Зменшуємо вогонь, накриваємо казан кришкою і тушкуємо салат протягом 1-1,3 години.
14029114625410953bd2
Після закінчення відведеного часу висипаємо сюди чорний мелений перець. Знову все обережно перемішуємо і вимикаємо конфорку.
Ще гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, скориставшись столовою ложкою. Накриваємо тару кришками і щільно закриваємо за допомогою консервного ключа. Тепер знаходимо для нашого закачування затишне місце, ставимо банки догори дном і добре укутуємо теплою ковдрою. Залишаємо консервацію в такому положенні не менше ніж на добу, поки банки повністю не охолонуть. Ось і все! Ставимо салат з кабачків в комору або льох і чекаємо, коли настане зима.
Насправді не обов’язково чекати зими, адже після приготування салат можна відразу ж подавати до обіднього столу. Тому, якщо є бажання, відкриваємо банки за допомогою консервного ножа, а вміст викладаємо в спеціальну піалу або салатницю. Така страва ідеально смакує як закуска, а також як доповнення до вареного рису, смаженої картоплі або просто хліба.
– Щоб салат вийшов смачним і ароматним, намагайтеся підібрати для нього свіжі стиглі овочі;
– Крім спецій, зазначених у рецепті, можна використовувати будь-які інші на ваш смак. Наприклад, можна самостійно подрібнити запашний перець горошком, тоді він дасть більше ароматності блюду, ніж вже заздалегідь мелений;
– Щоб добре промити банки можна використовувати спеціальний миючий засіб для посуду або харчову соду, а також обов’язково скористатися кухонною губкою, щоб змити залишки зі стінок тари.

14029114624417b351b46e4
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.