Салат з капусти на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Салат из капусты на зиму 1

Салат з капусти на зиму – джерело вітамінів і відмінна закуска, яка завжди буває бажаним гостем на святковому столі. Приготуйте і ви це чудове блюдо, зберігши корисні властивості овочів, зібраних з вашого городу.

  • Капуста білокачанна 4,5 кілограма
  • Морква 2 кілограми
  • Перець болгарський 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста 0,5 кілограм
  • Цукор 2 склянки
  • Сіль 5 столових ложок
  • Оцет 6% 1 стакан
  • Масло рослинне 0,5 літра

???????????
У капусти видалити старі і посірілі листя. Розділити качан на чотири частини. Зробити кілька надрізів біля качану і вийняти її руками. Промити під струменем води і крупно нашаткувати листя що залишилися.
???????????
Очистіть моркву від шкірки і як слід промийте під проточною водою. Подрібніть овоч за допомогою терки з великими отворами.
???????????


Болгарський перець розріжте навпіл, зробіть надрізи навколо хвостика і видаліть його разом з серцевиною і насінням. Промийте і наріжте смужками або наріжте кубиками, залишаю цей вибір на ваш розсуд.
???????????
Як зазвичай очистіть цибулю від лушпиння і промийте. Для приготування цього салату цибулини слід нарізати на дрібні або середні кубики.
???????????
Всі овочі висипте у велику глибоку тарілку, каструлю або тазік. Додайте до них сіль і цукор. Перемішайте, найкраще руками, але робіть це акуратно, м’яти овочі не потрібно. Тепер додайте олію і оцет, перемішайте ще раз. Цій суміші потрібно дати постояти 1-2 години.
???????????
Після необхідного часу розкладіть капустяний салат в заздалегідь стерилізовані банки. Не поспішайте відразу закривати їх кришкою, спочатку накрийте банки з заготівлею марлею і відправте в холодильник на 3 дні. І тільки після того, як заготовка настоїться, вийміть її з холодильника і щільно закрийте кришкою.
Законсервований таким чином салат з капусти віднесіть в льох або інше прохолодне і темне місце. Не забудьте поставити дату. Спробувати готовий салат можна буде вже через 5 днів.
???????????
Подавайте салат з капусти як окрему страву. Я віддаю перевагу заправляти його майонезом. Так само добре з цим салатом поєднується варена картопля.
– Не заповнюйте банки до кінця, залиште трохи місце, адже капуста дасть сік.
– Краще всього використовувати для готування яблучний оцет.
– Є рецепти, де в якості інгредієнта до капусти так само додають родзинки.
– Використовуйте гумові рукавички для змішування інгредієнтів.
???????????
Приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.