Салат з квасолею на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (14 голосов, средний: 4.57 из 5)
Loading...
Салат с фасолью на зиму 3

Салат з квасолею на зиму – дуже смачна і ситна заготівля, незамінна під час посту і для всіх шанувальників правильного харчування. Квасоля сама по собі багата поживними речовинами, а разом з овочами і зовсім стає справжнім порятунком для організму в холоди, попереджаючи авітаміноз і вносячи різноманітність у ваш буденний раціон. Можна їсти салат в гарячому вигляді, розігрівши його на сковороді, або в холодному, переклавши його з баночки прямо на тарілку.

Інгредієнти:

  • Цибуля ріпчаста 500 грам
  • Морква 500 грам
  • Помідори 2 кілограми
  • Квасоля (суха) 1 кілограм
  • Перець болгарський 500 грам
  • Часник 100 грам
  • Сіль 50 грам
  • Олія соняшникова 400 мілілітрів
  • Цукор 25 грам
  • Оцтова есенція 5 чайних ложок

Інвентар:

Каструля, ніж для чищення овочів, друшляк, дрібна терка, дерев’яна ложка, ополоник, скляні банки з кришками, широка воронка, кухонний рушник, таз, блендер.

Приготування:

Крок 1: Готуємо квасолю.

7301c8

Квасолю заздалегідь потрібно перебрати і замочити в холодній воді на ніч, щоб вона розмокла. При цьому по можливості постарайтеся міняти воду кожні 3-4 години.
Вимочену квасолю перекладіть у велику каструлю, залийте її потрібною кількістю чистої води (на 1 склянку квасолі необхідно 3 склянки води), поставте все на вогонь і, не додаючи солі, варіть протягом 50-60 хвилин після закипання. За цей час квасоля повинна повністю приготуватися.
Після варіння відкиньте квасолю на друшляк, щоб злити зайву рідину.

Крок 2: Готуємо помідори.

45ea22

Помідори як слід промийте, зріжте ущільнення, які залишилися після видалення плодоніжки. Очищені томати подрібніть за допомогою блендера або м’ясорубки.

Крок 3: Готуємо цибулю.

13be27

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть прохолодною водою і наріжте тонкими кільцями або дрібними кубиками, все залежить від того, як вам більше подобається.

Крок 4: Готуємо перець.

51fd20

Болгарські перці очистіть від насіння і білястих перегородок, а так само не забудьте видалити плодоніжки. Промийте овочі зсередини і зовні, обсушити, а потім наріжте їх тоненькими смужками.

Крок 5: Готуємо моркву.

4ea50d

Моркву як слід промийте, це ж коренеплід, спершу потрібно позбутися від землі. Потім очистіть овочі від шкірки, сполосніть водою ще раз, а потім подрібніть за допомогою терки.

Крок 6: Підготовляємо часник.

c89326

Зубчики часнику очистіть від лушпиння і натріть на дрібній тертці.

Крок 7: Готуємо салат з квасолею на зиму.

2deaa2

Складіть перці, моркву, цибулю і пюре з помідорів у велику каструлю, додайте рослинне масло і доведіть на повільному вогні до кипіння. Після, частенько помішуючи, тушкуйте овочі протягом 20 хвилин.

9cd3d3

Коли овочі прокипить на повільному вогні належний їм час, додайте туди ж квасолю, часник, сіль, цукровий пісок і влийте оцет. Гарненько перемішайте, знову доведіть на повільному вогні до кипіння і варіть все ще протягом 15 хвилин.

ee8b29

За той час, поки тушатся овочі і квасоля, ви якраз встигнете підготувати скляні банки, простерилізувавши їх і кришки теж.
Гарячий салат з квасолею розкладіть по банках відразу ж після приготування. Щільно закатайте на заготовках кришки. Укутайте банки з салатом в “шубу”, роль якої можуть грати рушники, тонка ковдра і попросту одяг. Нехай салат охолоне в такому вигляді, а після можна буде зняти “шубу” і відправити заготовки в темне прохолодне місце, де вони і будуть зберігатися.

Крок 8: Подаємо салат з квасолею.

6fee62

Салат з квасолею дуже гарний у піст, коли не можна нічого м’ясного, адже квасоля багата поживними речовинами і тому наситить ваш організм, не залишивши почуття голоду ні сліду. Звичайно, для святкового столу заготовка простувата, але от вечеря чи обід з неї виходить просто пальчики оближеш. Обов’язково спробуйте.
Смачного!
Поради до рецепту:– Стерилізувати банки після того, як ви наповните їх салатом з квасолею не потрібно, але до цього гарненько підготуйте їх, промивши содою і прогрівши парою або в духовій шафі (мікрохвильовці).- Заготовлюйте салат з квасолею в баночках невеликого обсягу, особливо якщо у вас небагаточисленна сім’я. Заготівлю з маленької баночки легко з’їсти, а якщо щось і залишиться, то багато місця в холодильнику вона не займе.- Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 4-х літрів салату з квасолею на зиму.
Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!