Салат з кількою на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (6 голосов, средний: 3.50 из 5)
Loading...
Салат с килькой на зиму

Ну, хто не пробував кільку в томаті ??? Адже це так смачно і так ситно !!! Так чому б нам не скористатися такою прекрасною рибкою і не піти далі – приготувати салат з кількою на зиму. Ця також сама кілька в томаті, але з невеликим «АЛЕ», ми ще й додамо овочів, при цьому отримаємо ще й прекрасну овочеву плюс рибну закуску. Звичайно можна піти і купити цю кільку в магазині, це буде набагато простіше, ніж провозитися якийсь час біля плити, але ж зараз кожен намагається заробити на своєму товарі, при цьому заощадивши на чомусь. Отже не будемо покладатися на недобросовісних виробників рибних консервів і займемося самостійно приготуванням салату з кількою і овочами на зиму, рецепт заготовки з кількою достатньо простий, головне підійти до процесу з великим бажанням, і так, вперед.

Для того щоб приготувати салат з кількою на зиму вам будуть потрібні досить прості інгредієнти:

  • свіжоморожена килька – 1 кг.,
  • червоні стиглі помідори – 1 кг.,
  • ріпчаста цибуля – 500 грам,
  • морква – 500 грам,
  • столовий оцет (9%) – 3 ст. ложки,
  • рослинне масло (рафіноване),
  • цукровий пісок – 1,5 ст. ложки,
  • сіль (без вмісту йоду) – 1 ст. ложка,
  • лавровий лист, чорний і червоний мелений перець за смаком.

Правильне приготування салату з свіжомороженої кільки з помідорами на зиму
Для початку вам потрібно придбати кільку, вона не повинна мати неприємного запаху і повинна мати гарний сріблястий колір.
Тепер потрібно очистити куплену кільку, видалити луску, нутрощі і голову. Знову промити рибу під струменем холодної води і злегка обсушити.
Очищаємо ріпчасту цибулю і вирізаємо з помідорів плодоніжки. Тепер пропускаємо помідори і ріпчасту цибулю через м’ясорубку або подрібнюємо за допомогою блендера.
Моркву потрібно очистити і промити, після натерти на крупній тертці.
Тепер в глибоку сковороду або сотейник наливаємо рослинне масло, розігріваємо його і викладаємо моркву, злегка обсмажуємо її до м’якості. Потім додаємо подрібнені томати з ріпчастою цибулею і засипаємо цукровий пісок і сіль. Доводимо суміш до кипіння.
Тепер поверх всієї овочевої суміші викладаємо підготовлену кільку, накриваємо ємність кришкою і тушкуємо все на повільному вогні 1,5 години.
Після додаємо спеції і тушкуємо всю суміш ще 15 – 20 хвилин. За п’ять хвилин до кінця приготування додаємо оцет.
Поки салат готувався потрібно було простерилізувати банки і просушити їх. Тепер прийшов час розкласти його по баночках, потрібно це робити поки салат ще гарячий. Потім закочуємо банки і тепло вкутуємо баночки в ковдру. Нехай баночки повністю охолонуть в кімнаті і тільки потім відправляємо їх для зберігання в холодне приміщення.

kilka
Вдалих вам заготовок !!!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!