
Салат із зелених помідор на зиму без стерилізації – це смачна і проста заготовка. А який же він гарний взимку, як закуска на святковий стіл або вприкуску з картопляним пюре! Не передати словами, тут треба пробувати. І, на відміну від багатьох інших заготовок, цей салат не відніме у вас багато часу і сил.
Інгредієнти для салату із зелених помідор на зиму без стерилізації:
- Помідори зелені (рожеві) 4 кілограми
- Цибуля ріпчаста 1 кілограм
- Перець болгарський 1 кілограм
- Морква 1 кілограм
- Цукор 1 склянка
- Олія рослинна 1 стакан
- Сіль 2 столові ложки
- Оцет 1/2 склянки
Інвентар:
Каструля, глибока тарілка, ложка з довгою ручкою, терка, ніж кухонний, ніж для чищення овочів, дошка обробна, стерилізовані скляні банки з кришками.
Приготування салату із зелених помідор на зиму без стерилізації:
Крок 1: готуємо овочі.
Овочі помийте, видаліть хвостики і бадилля, якщо є. У помідорів виріжте плодоніжку, перці очистіть від насіння, з моркви зніміть шкірку, а з цибулі- лушпиння.
Після миття і чищення візьміть середню терку (або тертку для моркви по-корейськи) і натріть на ній моркву. Болгарські перці наріжте тонкою соломкою. Зелені помідори покришіть тонкими скибочками. Ріпчасту цибулю наріжте пір’ям або півкільцями, якщо цибулька невелика за розміром, то можна порізати її і кільцями.
Крок 2: змішуємо овочі.
Викладіть помідори, моркву, болгарські перці і цибулю в одну тару, додайте цукровий пісок, сіль, влийте рослинне масло і оцет. Ретельно все перемішайте.
Крок 3: тушкуємо салат із зелених помідор.
Поставте салат із зелених помідор на середній вогонь і, весь час помішуючи, доведіть його до кипіння. Потім трохи зменшіть потужність і продовжуйте тушкувати салат до тих пір, поки помідори не почнуть змінювати колір, тобто ще близько 15-20 хвилин. Не забувайте частенько перемішувати овочі.
Важливо: за той час, поки готується салат із зелених помідор, ви встигнете підготувати тару, для цього простерилизуйте скляні банки і кришки будь-яким зручним для вас способом.
Крок 4: заготовляємо салат із зелених помідор на зиму без стерилізації.
Заготовлювати салат із зелених помідор потрібно відразу ж після приготування, як тільки ви знімите його з вогню. Тут же розкладіть овочі по чистим скляним банкам, щільно закрутіть кришками і, закутавши в плед або ковдру, залиште при кімнатній температурі на ніч. Тільки після того, як вміст банок охолоне, їх можна буде прибрати в темне прохолодне місце, туди ж де ви зберігаєте інші заготовки на зиму.
Крок 5: подаємо салат із зелених помідор.
Смачного!
Поради до рецепту:– Для гостроти можна покласти в цей салат дрібно нарізаний пекучий перець, парочку горошин чорного перцю або декілька зубчиків часнику.
– Рослинну олію для приготування цього салату краще всього використовувати рафіновану.
Leave a Reply