Смачне варення з яблук і агрусу

» » Смачне варення з яблук і агрусу
Смачне варення з яблук і агрусу

Ви ніколи не пробували яблучне варення з агрусом? А даремно, багато чого втратили! Але надолужити згаяне вам допоможуть наші прості перевірені рецепти, завдяки яким ви легко зможете приготувати ці чудові ласощі! Незрівнянний смак варення вам запам’ятається надовго!

Основні інгредієнти:

  • Яблука
  • Агрус

Класичне варення з яблук і агрусу
Сама трудомістка частина приготування варення – перебрати агрус і відрізати «хвостики». Потім ягоди потрібно промити і обсушити. Можна взяти червоні або зелені ягоди або те й інше порівну. Солодкі яблука вимити, розрізати навпіл, видалити серцевину і нарізати на дольки. Всипати в змішану з лимонною кислотою воду, інакше плоди дуже швидко потемніють. Бланшувати, варити п’ять хвилин при активному кипінні, потім влаштувати «контрастний душ» – обдати холодною водою. Рідина від варіння не виливати. В дві склянки цього відвару всипати кілограм цукрового піску. Прогріти сироп до кипіння, поки весь цукор не розчиниться. Залити яблучно-ягідну суміш і залишити на 3 год. для просочування. Потім поварити на тихому вогні протягом 10 хвилин. Процедуру з вистойки повторити три рази, проміжки між варінням повинні бути по 5 – 6 годин. Готове варення розлити в чисті піддані стерилізації банки і закрити поліетиленовими кришками.
Смачне варення з яблук і агрусу
Варення з яблук, агрусу і лимона
Звичайний рецепт варення з яблук і агрусу можна доповнити ароматними добавками: лимоном або апельсином. Яблука очистити від шкірки і сердцевинок, порізати пластинками, два кілограми. Агрус перебрати, видалити «хвостики». Краще взяти темний сорт, він додасть варенню бордовий відтінок. Ягід буде потрібно в два рази менше, ніж яблук. Перекласти те й інше шарами в каструлю і засипати півтора кілограма цукрового піску. Залишити заготовку на ніч, зверху посуд накрити тканиною. Довести масу до кипіння, потім остудити. Ще через 12 – 14 годин знову довести до кипіння. Один лимон порізати досить дрібно, разом з шкіркою. Кісточки видалити. Додати в готове варення, масу перемішати і розкласти в стерилізовані банки. Закатати металевим кришками.
А ще любителям незвичайних смаків пропонуємо заготовити ароматне варення з лимоном з ківі.Смачне варення з яблук і агрусу
Варення з агрусу, яблук і айви
Ягоди (800 г) промити, наколоти в декількох місцях голкою. Бланшувати в окропі дві – три хвилини з допомогою друшляка. Потім відразу опустити в ємність з холодною водою. Вийняти, дати ягодам обсохнути. 200 г яблук очистити від насіння, шкірку не чистити. Нарізати на кубики середнього розміру. Всипати в підкислену воду. Приготувати таку ж кількість айви, для цього плоди промити, очистити від насіння і шкірки, нарізати на такі ж кубики, як і яблука. Приготувати цукровий сироп з двох склянок води і півтора кілограм піску. У киплячий сироп всипати всі інгредієнти, першою – айву, вона найбільш тверда і потребує тривалої термообробки. Потім яблука і агрус. До кипіння не доводити, прогрівати на тихому вогні. Потім зробити вистойку протягом 7 -8 годин, знову прогріти. Після трьох-чотирьох таких циклів варення буде готове. Розлити в стерильні банки, закочувати не потрібно.
А також пропонуємо вам подивитися найкращий рецепт варення з агрусу.
Смачне варення з яблук і агрусу
Приємного вам зимового чаювання з смачненьким бурштиновим варенням з агрусом і яблуками!

Смачне варення з яблук і агрусу обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика