Сушені сливи

» » Сушені сливи
Сушені сливи

Сушені сливи – це прекрасна і вишукана закуска до м’ясних страв і страв з риби. Так само вони гарні до вина, особливо в поєднанні з сиром. Трави і прянощі надають сливам неповторний аромат і смак, так що вони зможуть прикрасити собою будь-який прийом їжі, зробивши приготовані вами страви оригінальними.

Інгредієнти:

  • Сливи 1 кілограм
  • Часник 2-3 зубчики
  • Перець чорний горошком за смаком
  • Перець запашний горошком за смаком
  • Гвоздика цільна за смаком
  • Сіль за смаком
  • Трави сушені (розмарин, орегано, чебрець) за смаком
  • Олія оливкова 100 мілілітрів

Інвентар:

Духовка, деко для запікання, скляна банка, ніж кухонний, дошка обробна, столова ложка, одноразові паперові рушники.

Приготування:

Крок 1: Готуємо сливи.

Сушені сливи

Для приготування в’ялених слив потрібно вибрати стиглі, щільні фрукти без видимих пошкоджень, тобто темних плям і тріщин на шкірці. М’якоть слив повинна бути м’ясистою і не рихлою.
Вибрані сливи промийте під теплою проточною водою, а після обсушіть їх одноразовими паперовими рушниками.

Сушені сливи

Підготовлені сливи розріжте на половинки гострим ножем, щоб не пом’яти м’якоть і дістаньте з серцевини фруктів кісточки.

Крок 2: Сушимо сливи.

Сушені сливи

Покладіть половинки слив на деко. Укладайте їх на деякій відстані один від одного і в один шар. Посипте фрукти сумішшю з солі і сушених трав. Поставте деко зі сливами в прянощах в розігріту до 120 градусів духовку.

Сушені сливи

Точний час приготування в’ялених слив залежить від потужності вашої духовки і соковитості фруктів, зазвичай достатньо 4-5 годин. За цей час половинки слив повинні зменшиться в розмірі, а шкірка зморщитися. Головне, не пересушити.

Крок 3: Маринуємо сушені сливи.

Сушені сливи

Коли половинки слив пробудуть в духовці достатню кількість часу, укладіть їх у скляні, заздалегідь стерилізовані і прогріті банки. Укладайте в’ялені сливи шарами, чергуючи їх з тонкими скибочками часнику і горошками запашного і чорного перцю, не забудьте і про гвоздику.
Наприкінці залийте в’ялену сливу маслом і щільно закрийте кришкою. Зберігати таку заготовку потрібно тільки в холодильнику і не довше 2-3 місяців. Втім, зазвичай вона так довго не стоїть, а з’їдається майже відразу.

Крок 4: Подаємо в’ялені сливи.

Сушені сливи

Подавайте в’ялені сливи в якості закуски або як прикрасу для різних страв. Шматочки пряних сушених фруктів зроблять будь-яке ваше блюдо вишуканим, а трапезу святковою. А ще сушеними сливами можна просто побалувати себе, з’ївши їх вприкуску з сиром або під келих хорошого вина.
І невеликий секрет в кінці. Якщо подрібнити в’ялені сливи разом з усіма спеціями, часником і маслом, то вийде дуже смачний і оригінальний соус.
Смачного!

Поради до рецепту:– Випереджаючи питання, із замороженої сливи в’ялену робити не варто, краще приготуйте з неї соус.

– Замість оливкової олії можна взяти соняшникову рафіновану в тій же самій кількості.

– Точно таким же способом, як і описаний в цьому рецепті, можна приготувати в’ялені томати або солодкі перці.

Сушені сливи обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика