Томатний сік в соковарці

» » Томатний сік в соковарці
Томатний сік в соковарці

Що приготувати з помідорів на зиму, які домашні заготовки? Перш за все ті, які будуть корисні для харчування дитини в зимовий період. Різні салати з помідорів з додаванням купи прянощів, гострих приправ і оцту дитині не підійдуть. Тому вибирайте ті домашні заготовки, які по праву можна назвати дитячими рецептами на зиму. Наприклад, натуральна приправа з помідорів і перцю на зиму без консервантів або томатний сік. Сік з помідорів можна зробити на зиму в двох варіантах: видавити на соковижималці або зварити в соковарці. Перший варіант виходить більш густим, а в другому варіанті практично немає м’якоті і він дуже схожий на магазинний томатний сік. Спробуємо?

Інгредієнти:

  • помідори,
  • сіль.

Приготування томатного соку в соковарці:

1. Для приготування домашнього томатного соку підійдуть стиглі помідори будь-якого розміру і форми. Їх необхідно порізати на кілька частин і укласти в спеціальну каструлю соковарки.

2. Потім в зібрану соковарку налити води в нижній рівень і поставити на вогонь, встановивши зверху каструлю з шматочками помідорів.

3. Обов’язково щільно закрити кришкою, щоб пара не пробивалася назовні.

4. На сильному вогні варити сік з помідорів близько 40 хвилин, поки у верхній каструльці залишиться зовсім небагато відходів (шкурки, насіння і трохи м’якоті).

5. Підставити до зливного шлангу каструлю для соку, зверху встановити друшляк так, щоб сік з соковарки проціджувався через нього.

6. Готовий гарячий томатний сік можна відразу ж розливати по стерилізованих банках і закочувати на зиму.

Томатний сік в соковарці

Смачного!

Секрети приготування томатного соку в соковарці:

– помідори перед початком варіння можна трохи підсолити, а можна залишити і зовсім без солі – досолювати перед вживанням,

– так як у томатів шкурки досить щільні і можуть перешкодити соку швидко стікати в сокозбірник з верхньої каструлі, періодично помішуйте ложкою нарізані помідори, пропускаючи сік вниз,

– залишки помідорів можна використовувати для приготування домашнього кетчупу або аджики, якщо перетерти все блендером і уварити з яблуками, перцем і спеціями – густота забезпечена!

Томатний сік в соковарці обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Олеся
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика