Хрінова закуска на зиму

» » Хрінова закуска на зиму
Хрінова закуска на зиму

Хрінова закуска на зиму – досить поширений соус в Росії, який користується популярністю серед тих, хто не тільки любить все гостре, а й піклується про своє здоров’я. Виявляється, в даній заправці міститься велика кількість корисних вітамінів і мікроелементів, які захищають організм людини від різних вірусів, що виникають найчастіше в холодну пору року. Одним словом, налітайте і приємного всім приготування диво-закуски!
Хрінова закуска на зиму


Викладаємо часник на обробну дошку і, скориставшись ножем, відокремлюємо зубчики від головки. Потім злегка придавлюємо компонент вістрям підручного інвентарю і очищаємо від лушпиння. Промиваємо зубчики під проточною водою і викладаємо в чисту тарілку.
Хрінова закуска на зиму
Корінь хрону ретельно промиваємо під проточною водою, витираємо кухонними паперовими рушниками і викладаємо на обробну дошку. За допомогою овочечитски видаляємо шкірку з компонента і після нарізаємо середніми шматочками. Подрібнений хрін переміщаємо у вільну тарілку.
Хрінова закуска на зиму
Помідори ретельно промиваємо під проточною водою і викладаємо на обробну дошку. Скориставшись ножем, видаляємо місце, до якого кріпився хвостик. Тепер розрізаємо компоненти на чотири частини і перекладаємо в середню миску.
Хрінова закуска на зиму
Перш ніж консервувати хрінову закуску, нам потрібно обов’язково простерилізувати банки з кришками, щоб соус не скис. Тому насамперед ретельно промиваємо все під проточною теплою водою, скориставшись кухонною губкою і миючим засобом. Важливо: обробляємо банки до тих пір, поки вони не почнуть скрипіти, якщо по внутрішніх стінках не провести мокрими пальцями. Це буде ознакою того, що ми повністю змили миючий засіб і тепер в соусі не буде сторонніх запахів і смаків.
Хрінова закуска на зиму
Відразу ж після викладаємо банки з кришками у велику каструлю і заповнюємо її звичайною холодною водою з-під крана так, щоб рідина повністю покривала вміст. Ставимо ємність на середній вогонь. Як тільки вода в каструлі закипить, зменшуємо по максимуму вогонь і кип’ятимо банки з кришками протягом 7-10 хвилин. Після закінчення відведеного часу вимикаємо конфорку, а вміст акуратно переміщуємо на чистий тканинний рушник, яким заздалегідь застиляємо кухонний стіл. Важливо: ставимо банки догори дном, щоб вони поступово остигали, і в них не потрапляв ніякий бруд.
Хрінова закуска на зиму
В чашу блендера викладаємо порціями помідори, шматочки хрону і часник. Користуючись турбо-режимом, подрібнюємо всі інгредієнти до тих пір, поки з них не вийде однорідна маса.
Хрінова закуска на зиму
Коли суміш буде готова, переливаємо її у велику глибоку миску. Сюди ж за смаком додаємо сіль. Тепер, скориставшись столовою ложкою, все ретельно перемішуємо і пробуємо. Якщо хрінова закуска вам здасться недостатньо гострою або солоною, тоді додаємо в неї ще трохи солі і часник. Останній компонент окремо подрібнюємо в блендері і тільки після цього висипаємо в миску. Ще раз все добре перемішуємо і переходимо до завершального етапу приготування соусу.
Хрінова закуска на зиму
За допомогою черпака переливаємо закуску в стерилізовані скляні банки і щільно закриваємо кришками. Важливо: щоб маса не скисла, покриваємо її поверхню одним сантиметром рослинного масла. Тепер ставимо ємності в холодильник і даємо деньок настоятися.
Коли хрінова закуска настоїться, дістаємо її з холодильника і перекладаємо з банки в глибоку піалу. Подаємо соус до обіднього столу зі смаженою картоплею, хлібом, різними видами м’ясних страв, а також з холодцем, сальтисоном та різною іншою їжею, яка вам припала до смаку разом з цією незабутньою гострою закускою!
– У зв’язку з тим, що хрінова закуска готується без теплової обробки, в ній зберігається набагато більше корисних речовин і вітамінів, ніж в інших соусах. Єдине, щоб убезпечити себе від скисання блюда, краще покрити його тонким шаром рослинного масла. У тому випадку, якщо ви не хочете чекати зими, а бажаєте насолодитися закускою зараз, можна обійтися і без жиру;
– Крім спецій, зазначених в рецепті, в закуску за смаком можна також додати сушений базилік, орегано, мелений коріандр, естрагон, а також суміш перців;
– Якщо ви любите страви «з вогником», тоді крім хрону та часнику в соус можна додати пару стручків невеликого перцю чилі;
– Якщо у вас під рукою не знайшлося блендера, не турбуйтеся, адже замість нього вам на допомогу прийде м’ясорубка. У такому випадку використовуйте цей кухонний прилад тільки з дрібними гратами і, обов’язково надягаючи на кінець харчовий поліетиленовий пакет. Для цього мішок потрібно зав’язати на бантик. Даний метод убезпечить вас від попадання соку в очі і обпалення рук.
Хрінова закуска на зиму
Приємного апетиту!

Хрінова закуска на зиму обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика