Цвітна капуста на зиму

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Цветная капуста на зиму 1

Цвітна капуста на зиму – дивно смачна і яскрава заготівля, яку ви зможете подати не тільки на повсякденний, але й на святковий стіл. Адже холодні і короткі зимові дні, позбавлені сонця, спустошують наш організм і для того, щоб бути бадьорими і життєрадісними, потрібно їсти багато овочів, в яких містяться корисні речовини. До того ж яскраві і красиві овочі радують погляд, опиняючись на обідньому столі. Саме тому так важливо влітку робити побільше різноманітних заготовок до зими.

  • Оцет 1 столова ложка
  • Вода очищена 1 літр
  • Цукор 1 чайна ложка
  • Лист лавровий 1 штука
  • Перець червоний крупного помелу 1/2 чайної ложки
  • Сіль 2 столових ложки
  • Перець чорний горошком 2-3 горошини
  • Капуста цвітна 2 кілограми
  • Морква 2 штуки
  • Перець болгарський червоний 1 штука
  • Стебло селери 2 штуки (невеликих)

141640531124268f6ea
Головку цвітної капусти з допомогою ножа розділіть на невеликі суцвіття. З моркви зніміть шкірку і поріжте товстою соломкою, якщо ви взяли молоду моркву невеликого розміру, то можна просто промити її за допомогою щіточки і не нарізати. Болгарські перці розділіть навпіл, ножем виріжте хвостик, серцевину і насіння. Самі перці поріжте великою соломкою, так само як і моркву, або кільцями, в залежності від ваших уподобань. Стебла селери злегка очистіть вістрям ножа, якщо потрібно, але зазвичай достатньо їх просто накришити.
Всі овочі складіть в друшляк і помістіть в раковину. Ретельно промийте їх під струменем гарячої води. Видаліть всі можливі гілочки, листочки і налиплу землю. Чистим овочам дайте позбутися зайвої вологи, для цього просто залиште друшляк з ними на якийсь час, закріпивши його в підвішеному стані.
1416405311633ae3b3a
Капусту та інші овочі розкладіть по підготовлених банкам. Закип’ятіть воду і акуратно залийте нею капусту та інші інгредієнти. Зачекайте 3-5 хвилин і злийте воду. Закип’ятіть злиту воду ще раз, додавши всі спеції, крім оцту, його потрібно додавати тільки після того, як вода закипить. Маринад розлийте по банках. Закатайте кришки, тим самим остаточно законсервувавши цвітну капусту. Укутайте ваші заготовки рушником і переверніть. Почекайте до повного охолодження, приблизно 1-2 дні і поверніть банки у вихідне положення, після відправивши їх зберігається до інших вашим загототовок в темне і прохолодне місце.
Заготовлену на зиму капусту подавайте як гарнір або дуже красиву закуску до святкового столу. Так само можна настромити овочі на спеціальні шпажки і в такому вигляді їх сервірувати, виклавши на блюдечко.
– За смаком можна додати в маринад томатної пасти.
– Так само можна проварити овочі в маринаді 2-3 хвилини, але в підсумку вони будуть менш хрусткими.
– Зберігається цвітна капуста, заготовлена в такий спосіб не більше року.
1416405311341aaa1c730df
Приємних Вам заготовок і приємного апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.