
Аджика – це дуже смачна пекуча, але в тей час і пряна і ароматна приправа, яку можна приготувати самостійно у себе вдома. Варіантів аджики існує величезна кількість, сьогодні хотілося б поділитися рецептом незвичайної аджики – яблучна аджика. Цей варіант аджики з яблуками прекрасно поєднується з будь-якими видами м’ясних страв, відварним рисом і навіть можна додавати яблучну аджику в супи в якості заправки, виходить дуже смачно.
Для того щоб приготувати яблучну аджику вам буде потрібно:
- яблука – 1 кг,
- помідори (червоні) – 3 кг.,
- болгарський солодкий перець – 1 кг.,
- червоний пекучий перець – 2 стручки,
- часник – 200 грам,
- морква – 0,5 кг.,
- рослинне масло (рафіноване) – 200 мл.,
- сіль – 3 ст. ложки,
- цукровий пісок – 5 ст. ложок,
- мелений чорний перець – 1 год. ложка.
Як правильно приготувати яблучну аджику
Болгарський перець промиваємо і видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо підготовлений перець невеликими шматочками.
З яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими часточками.
Моркву і часник також потрібно очистити і обполоснути в холодній воді.
З пекучого перцю слід видалити насіння і вирізати плодоніжки.
Потім підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою або ж можна скористатися блендером.
Отриману суміш перекладаємо в глибоку каструлю і додаємо спеції, сіль і цукор. Все перемішуємо і вливаємо олію. Ставимо на повільний вогонь варимо масу періодично помішуючи 2 год.
Готову аджику розкладаємо по стерилізованим банкам і закочуємо металевими кришками. Зберігаємо в темному прохолодному місці.
Також за своїм смаком ви можете додати ваші улюблені спеції і сухі трави, що зробить вашу аджику особливою і більш ароматною.
Вдалих вам заготовок і приємного апетиту!
Leave a Reply