Яблучна аджика

» » Яблучна аджика
Яблучна аджика

Аджика – це дуже смачна пекуча, але в тей час і пряна і ароматна приправа, яку можна приготувати самостійно у себе вдома. Варіантів аджики існує величезна кількість, сьогодні хотілося б поділитися рецептом незвичайної аджики – яблучна аджика. Цей варіант аджики з яблуками прекрасно поєднується з будь-якими видами м’ясних страв, відварним рисом і навіть можна додавати яблучну аджику в супи в якості заправки, виходить дуже смачно.

Для того щоб приготувати яблучну аджику вам буде потрібно:

  • яблука – 1 кг,
  • помідори (червоні) – 3 кг.,
  • болгарський солодкий перець – 1 кг.,
  • червоний пекучий перець – 2 стручки,
  • часник – 200 грам,
  • морква – 0,5 кг.,
  • рослинне масло (рафіноване) – 200 мл.,
  • сіль – 3 ст. ложки,
  • цукровий пісок – 5 ст. ложок,
  • мелений чорний перець – 1 год. ложка.

Як правильно приготувати яблучну аджику
Болгарський перець промиваємо і видаляємо плодоніжки і насіння. Нарізаємо підготовлений перець невеликими шматочками.
З яблук вирізаємо серцевину і нарізаємо невеликими часточками.
Моркву і часник також потрібно очистити і обполоснути в холодній воді.
З пекучого перцю слід видалити насіння і вирізати плодоніжки.
Потім підготовлені овочі пропускаємо через м’ясорубку з дрібною решіткою або ж можна скористатися блендером.
Отриману суміш перекладаємо в глибоку каструлю і додаємо спеції, сіль і цукор. Все перемішуємо і вливаємо олію. Ставимо на повільний вогонь варимо масу періодично помішуючи 2 год.
Готову аджику розкладаємо по стерилізованим банкам і закочуємо металевими кришками. Зберігаємо в темному прохолодному місці.
Також за своїм смаком ви можете додати ваші улюблені спеції і сухі трави, що зробить вашу аджику особливою і більш ароматною.

Яблучна аджика


Вдалих вам заготовок і приємного апетиту!

Яблучна аджика обновлено: Лютий 1, 2017 автором: Наталия
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика