Болгарський перець на зиму

» » » Болгарський перець на зиму
Болгарський перець на зиму

Заготовки на зиму – відмінний спосіб зберегти корисні овочі і заздалегідь приготувати дуже смачні закуски до святкового столу, адже саме мариновані овочі відлітають швидше за все. Тому заготовивши маринований болгарський перець на зиму ви відразу вб’єте двох зайців: зберігши для себе користь і смак овочів, ви так само забезпечите себе найпростішим гарніром як для звичайної сімейної вечері, так і для урочистого застілля.

  • Перець болгарський 3 кілограми
  • Вода очищена 1 літр
  • Цукор 4 столових ложки
  • Сіль 1 столова ложка
  • Перець горошком 3 штуки
  • Оцет столовий 1 стакан
  • Масло рослинне 1 стакан

Болгарський перець на зиму
Болгарські перці як слід промийте і вийміть серцевину з насінням. Наступним кроком вам потрібно вирішити, цілими ви будете маринувати перчики, або половинки, а, може, і зовсім вирішите порізати овочі на невеликі шматочки. Я зазвичай розрізаю перці на половинки або четвертинки, так вони апетитніше виглядають на столі при подачі.
Болгарський перець на зиму
Часник очистіть від лушпиння та дрібно накришить.
Кріп промийте, відріжте стебла, залишивши тільки листя. Подрібніть їх.
Болгарський перець на зиму
Тепер приступаємо до готування маринаду. У каструлю наливаємо воду, додаємо цукор, сіль, оцет і рослинне масло. Чекаємо поки маринад закипить і поступово закладаємо в нього шматочки перцю. Потрібно щоб всі овочі були покриті маринадом і варилися в ньому 3-5 хвилин.
Болгарський перець на зиму
Поки варяться перці в стерилізовані банки на дно складаємо кріп, перець горошком і часник. Після викладаємо з каструлі за допомогою шумівки шматочки перців, складаємо щільно один до одного і заливаємо маринадом. Закриваємо банки кришками і закочуємо. Далі все як звичайно, перевертаємо заготовки догори дном і вкутуємо рушником. Даємо настоятися 15 годин, перевертаємо назад і зберігаємо в прохолодному, темному місці.
Болгарський перець на зиму
Маринований болгарський перець подавайте як окрему закуску, або як гарнір до основного гарячого.
– В маринад так само можна додати лавровий лист.
– Кількість цукру, оцту і солі можна варіювати в залежності від ваших смаків та уподобань.
– Не обов’язково дрібно різати часник, великі часточки так же згодяться.
– Не заливайте відразу банки доверху, потрібно рівномірно розподілити маринад.
Болгарський перець на зиму
Приємних Вам заготовок і приємного апетиту!

Болгарський перець на зиму обновлено: Лютий 4, 2017 автором: Оксана
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (2 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика