Брускетта з смаженим солодким перцем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Здавалося б, дуже простий варіант бутерброда і дуже просте поєднання. Але на виході виходить просто чудова закуска. Беремо на озброєння і готуємо – солодкий перець вже практично в сезоні.
Хліб для брускетти ви можете вибрати на свій смак, але з чіабатти, на мій смак, найкраще. Я використовую покупний хліб – свою чіабатту поки що не призвичаїлася піч.

Інгредієнти на 6 штук:

  • 3 невеликих солодких перці
  • 1 невелика цибулина
  • 2 зубчики часнику
  • 1/4 ч.л. сухого чебрецю
  • 1/4 ч.л. меленого чилі (або за смаком)
  • 200 г томатів у власному соку
  • сіль і мелений чорний перець за смаком
  • 1 чіабатта
  • оливкова олія
  • базилік і нарізаний овочечисткою пармезан або аналогічний сир для подачі

brusketta-so-sladkim-percem-1
Цибулю нарізаємо півкільцями, часник дрібно рубаємо, солодкий перець нарізаємо соломкою.
У сковороді розігріваємо 2 ст.л. оливкового масла. Кладемо цибулю і перець і смажимо, помішуючи, 5-7 хвилин, до м’яко-хрусткого стану.
brusketta-so-sladkim-percem-3
Додаємо часник, чебрець, чилі, розім’яті томати разом з соком, сіль і перець за смаком. Перемішуємо, доводимо до кипіння й тушкуємо, поки суміш не загусне, ще близько 5 хвилин.
brusketta-so-sladkim-percem-4


Чіабатту нарізаємо на скибочки. Сковороду рясно змащуємо оливковою олією. Кладемо хліб і обсмажуємо до хрусткої скоринки з одного боку.
brusketta-so-sladkim-percem-2
Знімаємо зі сковороди і злегка натираємо обсмажену сторону зрізаним зубчиком часнику. Кладемо на хліб солодкий перець, прикрашаємо наструганного пармезаном і листочками базиліку.
Подаємо.
brusketta-so-sladkim-percem
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.