
Соковитий смачний гамбургер за мотивами однойменного італійського салату. Котлета з яловичини тут доповнена базиліком , моцарелою і помідорами – все , як у салаті ” Капрезе ” Соуси – облагороджений майонез і кетчуп ( як саме – йдемо читати всередину поста) .
Блюдо робиться досить просто і добре підходить для приготування на грилі на свіжому повітрі. Ось вам , до речі , і перший рецепт до шашличного сезону.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 булочок для гамбургерів або іншого відповідного за формою і розміром хліба
- 1,2 кг яловичини
- 1 велика цибулина
- сіль і перець за смаком
- жменю листя базиліка
- 250 г моцарели (можна брати ту , яка з позначкою “для піци ” )
- 2-3 середніх помідора
Для томатного соусу:
- 100 г кетчупу
- 4 половинки в’ялених томатів
- 1 маленький зубчик часнику
Для майонезного соусу:
- 100 г майонезу
- 1 ст.л. песто (у мене готовий з баночки )
Готуємо соуси. Кетчуп, часник і в’ялені томати перебиваємо блендером, але не до повної однорідності.
Майонез змішуємо з песто.
М’ясо разом з цибулею пропускаємо через м’ясорубку з крупною решіткою. Солимо й перчимо до смаку, перемішуємо.

Сир і помідори нарізаємо скибочками.

Формуємо з фаршу 6 плоских котлет круглої форми.

У сковороді на вогні трохи сильніше середнього розігріваємо 1 ст.л. рослинного масла. Кладемо котлети і смажимо 5 хвилин. Перевертаємо і кладемо на кожну по кружечку моцарелли.

Смажимо до бажаного ступеня прожарювання.
Булочку розрізаємо навпіл уздовж. Нижню частину намазуємо майонезним соусом. Кладемо базилік, помідор, потім котлету з сиром. Зверху намазуємо томатним соусом. Накриваємо другою половиною булочки.
Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply