У цьому рецепті поєднуються дві класичних американських страви – бургер і курка баффало (або крильця баффало). Куряча котлета в гострому соусі, свіжий огірок і традиційний соус з блакитним сиром – просто відмінне поєднання.
В якості салатної зелені у мене в цей раз виступив свіжий шпинат, але ви можете використовувати будь-який інший салат по своєму смаку – хоч айсберг, хоч ромен, хоч звичайний кучерявий лолло россо.
Інгредієнти на 6 штук:
- 1 кг курячого фаршу
- 1 середня цибулина (або 2 маленькі, як у мене)
- 2 зубчики часнику
- сіль і перець за смаком
- 100 г панірувальних сухарів
- невеликий пучок шпинату
- 2-3 грунтових огірка
- 6 булочок для гамбургерів
Для гострого соусу:
- 150 г кетчупу
- 1 ч.л. табаско або аналогічного гострого перцевого соусу
- 2 зубчики часнику
- 50 г вершкового масла
Для сирного соусу:
- 100 г натурального йогурту
- 100 г майонезу
- 50 г сиру з блакитною цвіллю
- сіль за смаком
Приготування:
Готуємо котлети. Дрібно рубаємо цибулю. Додаємо її до фаршу, туди ж кладемо натертий часник, сіль і перець. Перемішуємо.
Формуємо з фаршу круглі плоскі котлети. Паніруємо їх у сухарях.
Огірок нарізаємо на тонкі скибочки, у шпината відриваємо ніжки.
Готуємо соус. Для цього змішуємо кетчуп з табаско, натертим часником, розтопленим вершковим маслом.
Для сирного соусу змішуємо йогурт, майонез і розкришений сир. Солимо за смаком.
Котлети смажимо на сковороді на невеликій кількості рослинного масла на середньому вогні до готовності, по 6-7 хвилин з кожного боку (чим товще котлета – тим довше смажити).
Готові котлети обмазуємо гострим соусом. На половинку булочки кладемо шпинат, на нього – котлету, потім огірки і сирний соус. Накриваємо другою половиною булочки і подаємо.
Смачного!