Буріто з яловичиною і червоною квасолею

» » Буріто з яловичиною і червоною квасолею
Буріто з яловичиною і червоною квасолею

Дивно, що тільки зараз у мене дійшли руки приготувати це блюдо мексиканської кухні – все просто і достатньо універсально. У кожному разі, пробіл закритий.
Начинка для буріто – це найчастіше мелений або рубаний м’ясний фарш з різними добавками, більш-менш гострий. Я додала в начинку квасоля і кукурудзу, які є традиційними продуктами в мексиканській кухні. Без чилі, звичайно ж, теж не обійшлося.

Інгредієнти на 6 порцій:

  • 6 тортилій або круглих лаваша
  • 1 середня цибулина
  • 1 великий солодкий перець
  • 1 перець чилі (розмір – залежно від вашого ставлення до гострого)
  • 2-3 зубчики часнику
  • 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
  • 600 г фаршу з яловичини (курка і свинина теж підійдуть)
  • 1 банка червоної квасолі
  • 100-150 г консервованої кукурудзи
  • сіль і перець за смаком
  • 200 г напівтвердого сиру
  • 2 невеликих огірка
  • 6 листя “айсберга” або іншого соковитого салату

Буріто з яловичиною і червоною квасолею


Дрібно рубаємо цибулю, часник і чилі. Солодкий перець нарізаємо кубиками.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Буріто з яловичиною і червоною квасолею
Додаємо солодкий перець і смажимо, періодично помішуючи, ще 5 хвилин.
Буріто з яловичиною і червоною квасолею
Додаємо в сковороду чилі, часник і зіру. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Додаємо фарш і смажимо, поки м’ясо не стане матовим, а потім ще 7-10 хвилин.
Буріто з яловичиною і червоною квасолею
Додаємо квасолю (рідину злити, саму квасолю промити) і кукурудзу.
Буріто з яловичиною і червоною квасолею
Готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
На тортилью кладемо лист салату, на нього – тертий сир, поверх сиру – смажений фарш з овочами. Додаємо нарізаний соломкою огірок.
Буріто з яловичиною і червоною квасолею
Звертаємо тортилью і подаємо.
Буріто з яловичиною і червоною квасолею
Смачного!

Буріто з яловичиною і червоною квасолею обновлено: Лютий 3, 2017 автором: Марта
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика