
Дивно, що тільки зараз у мене дійшли руки приготувати це блюдо мексиканської кухні – все просто і достатньо універсально. У кожному разі, пробіл закритий.
Начинка для буріто – це найчастіше мелений або рубаний м’ясний фарш з різними добавками, більш-менш гострий. Я додала в начинку квасоля і кукурудзу, які є традиційними продуктами в мексиканській кухні. Без чилі, звичайно ж, теж не обійшлося.
Інгредієнти на 6 порцій:
- 6 тортилій або круглих лаваша
- 1 середня цибулина
- 1 великий солодкий перець
- 1 перець чилі (розмір – залежно від вашого ставлення до гострого)
- 2-3 зубчики часнику
- 1 ч.л. меленої зіри (кумина)
- 600 г фаршу з яловичини (курка і свинина теж підійдуть)
- 1 банка червоної квасолі
- 100-150 г консервованої кукурудзи
- сіль і перець за смаком
- 200 г напівтвердого сиру
- 2 невеликих огірка
- 6 листя “айсберга” або іншого соковитого салату
Дрібно рубаємо цибулю, часник і чилі. Солодкий перець нарізаємо кубиками.
У сковороді на середньому вогні розігріваємо 2 ст.л. рослинного масла. Кладемо цибулю і смажимо, помішуючи, 3-4 хвилини.
Додаємо солодкий перець і смажимо, періодично помішуючи, ще 5 хвилин.
Додаємо в сковороду чилі, часник і зіру. Смажимо, помішуючи, 1 хвилину. Додаємо фарш і смажимо, поки м’ясо не стане матовим, а потім ще 7-10 хвилин.

Додаємо квасолю (рідину злити, саму квасолю промити) і кукурудзу.

Готуємо, помішуючи, 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
На тортилью кладемо лист салату, на нього – тертий сир, поверх сиру – смажений фарш з овочами. Додаємо нарізаний соломкою огірок.

Звертаємо тортилью і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply