Бутерброди з шинки з сиром

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Бутерброды из ветчины с сыром 1

Чи знаєте ви , що шинку вміли готувати ще за часів Стародавнього Риму ? Підтвердженням тому може служити твір знаменитого римського вченого і письменника Марка Варрона « Про сільське господарство » , що було написано ще в I ст . до н.е. , в якому автор описав технологію виробництва цього продукту.

Звичайно , сьогодні ця технологія якісно сильно вдосконалена. Так , навіть для приготування шинки в домашніх умовах знадобиться використання спеціального пристрою , іменованого ветчінніца , що представляє собою порожнистий металевий циліндр з пристроєм для здавлювання фаршу.

При цьому важливо зауважити й те , що в даний час для приготування цього найпопулярнішого в усьому світі продукту можуть використовуватися найрізноманітніші види м’яса – починаючи від звичної свинини , курки або індички і закінчуючи м’ясом оленя і ведмедя.

Так давайте ж спробуємо сьогодні приготувати з цим продуктом неймовірно просте і в той же час вкрай оригінальне блюдо , яке неодмінно підкорить ваших домочадців !

Щоб приготувати бутерброди з шинкою і сиром , нам знадобиться:

  • шинка 100 г
  • сир твердих сортів – 100 г
  • курячі яйця – 1 шт.
  • майонез – 1-2 ст.л.
  • чорний перець ( мелений) – за смаком
  • хліб для тостів

Як приготувати бутерброди з шинкою і сиром :

1 . Варто відразу підкреслити , що для приготування цієї страви можна взяти абсолютно будь-яке готове м’ясо (тобто це не обов’язково має бути саме шинка ) . Ви можете використовувати шматок смаженої або вареної курочки , запечену в духовці або на багатті свинину і т.п.
Отже , нарізаємо м’ясо слабкий соломкою. Твердий сир ( російський , наприклад) або нарізаємо аналогічної соломкою , як і шинку , або просто натираємо його на крупній тертці.
2 . Тепер беремо невелику посудину ( глибоку мисочку або тарілку ) і збиваємо в ній куряче яйце з додаванням невеликої кількості солі. Тепер сюди ж додаємо кілька ложок майонезу (за смаком , 1-2 неповних столових ложки) , а також чорний мелений перець. Гарненько все перемішуємо ( до однорідної консистенції ) .
3 . Відправляємо в яєчно – майонезну заливку нарізану соломкою шинку і сир . Знову добре перемішуємо начинку.
4 . Тепер потрібно підготувати хліб для тостів . До речі , ви цілком можете використовувати будь хлібобулочні вироби ( батон , булочки , улюблений вид хліба і т.д.) , головне , щоб вони зручно розрізали на порційні шматочки.
Отже , нарізаємо наш хліб для тостів на середні шматки , на кожен з яких викладаємо приготовану раніше начинку.
5 . Далі беремо зручний деко ( або іншу форму для запікання ) і змащуємо його достатньою кількістю соняшникової олії. Або ж ви можете просто застелити дно дека папером для випічки ( пергаментним папером) .
Викладаємо наші бутерброди з шинкою і сиром на підготовлену поверхню , а потім відправляємо їх в добре розігріту духову шафу при температурі в 180 ° С. Готуємо бутерброди недовго , просто щоб начинка взялася , встигла проготовіться і покритися золотистою скоринкою (тобто близько 10-15 хв).
6 . Готові бутерброди з шинкою і сиром викладаємо порційно по тарілках , при бажанні готову страву можна додатково прикрасити свіжими овочами або зеленню. Подавати таку закуску можна як окрему страву ( разом з чаєм або до пива ) , так і в супроводі до інших страв (наприклад до супів ) . А ще , якщо хочете , можете заправити їх зверху улюбленим томатним або сметанним соусом ! У будь-якому випадку виходить дуже ошатно і смачно !

236_05_09_2013_33

Приємного всім апетиту!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.