
Думаєте, бутерброди не можуть стати гідним частуванням або хоча б прикрасою святкового столу? Беру на себе сміливість заявити, що ви помиляєтеся! Пропоную вам 5 рецептів апетитних сандвічів і канапе для домашнього застілля або корпоративного фуршету.
Варіант №1 «Наївний»
Те, що такий бутерброд припаде до смаку дітям, не викликає сумніву. Але і дорослим подібне поєднання буде до душі.
Вам знадобиться:
- Пів батона
- 1-2 плавлених сирка
- Часник за смаком
- 2-3 ст. л. майонезу
- Помідори черрі
- Маслини без кісточок
Приготування:
Наріжте хліб, підсмажте до хрусткої скоринки (за бажанням).
На дрібній тертці натріть сир, подрібніть часник, додайте майонез і ретельно перемішайте. Залиште на деякий час і займіться прикрасою.
Розріжте помідори черрі навпіл, кожну маслину поперек на 4 частини, кілька – порубати в крихту.
Намажте бутерброди. Викладіть шматочок помідора і маслини так, щоб сформувати тіло і головку сонечка. За допомогою зубочистки нанесіть на майонезні крапочки (як на фото). Вуаля! Сонечка пасуться на сирному лузі.
Варіант № 2 «Ситний»
Чоловіча половина гостей точно буде в захваті від такого бутерброда-рулету.
Вам знадобиться:
- Пів батона
- 50 г твердого сиру
- 50 г напівкопченої ковбаси
- 50 г копченого м’яса
- 75 г вершкового масла
- 2 варені яйця
- 1 помідор
- 1 зелений солодкий перець
- Тертий хрін, гірчиця і сіль (за смаком)
Приготування:
Підготуйте батон: відріжте окраєць, витягніть м’якуш.
Дрібно наріжте сир, ковбасу, м’ясо, яйця, перець і помідор.
Кубиками поріжте м’якуш (за бажанням).
В окремій посудині розітріть масло з гірчицею і хріном. З’єднайте з нарізаними продуктами. Суміш посоліть.
«Зафаршируйте» батон і охолодіть, щоб наповнювач застиг. Рулет готовий – ріжте і подавайте на стіл!
Варіант №3 «Легкий»
Сирні рулетики з сьомгою – ласощі для прекрасних дам.
Вам знадобиться:
- 1 тонкий вірменський лаваш
- 50 г сьомги
- 100 г твердого сиру
- 2 варені яйця
- 1 пучок цибулі-порею
- 1 ч. л. мелених волоських горіхів
- зелень
- 1 ч. л. майонезу
Приготування:
Лаваш розрізати на смужки шириною 35-50 мм.
Зварені яйця натріть на дрібній тертці, так поступіть і з сиром. Поруйте зелень, подрібніть волоські горіхи, додайте майонез. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної пасти.
Наріжте сьомгу тоненькими шматочками товщиною 3-5 мм.
Викладіть пасту і шматочок сьомги порційно на лаваш, загорніть і обріжте краї «млинчика». Зав’яжіть стрілкою цибулі-порею. Проткніть шпажкою, щоб закріпити. Готово!
Варіант №4 «Морський»
Якщо гостей сиром і ковбасою не здивувати, на допомогу приходять креветки.
Вам знадобиться:
- 8 шматочків французького багета
- 225 г варених креветок (очищених, маленьких)
- 1 помідор
- 1 ст. л. кетчупу
- 0,5 зубчика часнику
- 0,5 ст. л. рубаної петрушки
- 0,5 ст. л. коричневого цукру
- 1 ст. л. оливкового масла
- 0,75 ст. л. рисового оцту
- Сіль і перець (за смаком)
Приготування:
Відберіть 16 цілих креветок і відкладіть окремо.
Решта дрібно поріжте і висипте в миску. Подрібніть помідор і часник, додайте кетчуп, цукор і петрушку. Додайте масло, сіль і перець. Перемішайте до утворення однорідної маси. Накрийте плівкою і поставте охолоджуватися.
Тим часом обсмажте хліб, злегка окропивши його оливковою олією, на грилі або на мангалі.
Намажте бутерброди, прикрасьте креветками. Вишукана закуска готова!
Варіант № 5 «мурчал»
Шинка і сир – ніжне і в той же час універсальне поєднання інгредієнтів, які припадуть до душі як дорослим, так і дітям.
Вам знадобиться:
- 10 скибочок пшеничного хліба для тостів
- 150 г шинки
- 150 г сиру з зеленню
- Червоний перець, кріп, маслини – для декору
Приготування:
З хліба і шинки виріжте фігурки: за допомогою склянки з тонкими краями – кружки, а ножем – «вушка».
Намажте хліб сиром, поклавши зверху шинку на кожен шматок. Сформуйте сендвіч. Прикрашайте за прикладом на фотографії вище.
Бажаємо Вам приємного апетиту!
Leave a Reply