
Слово мус французького походження і означає – піна. Звідси випливає , що для приготування мусу продукти (фрукти, ягоди , овочі , м’ясо , рибу , морепродукти , печінку ) попередньо подрібнюють до отримання однорідної маси , після чого збивають в піну. Для того щоб пінообразна структура мусу зберігалася довше , в збиті компоненти додають желатин або / і яєчні білки. Поряд з перерахованими основними компонентами в мус для надання нового смаку додають вершки , молоко , жовтки , вершкове масло і прянощі. Іноді закусочні муси не тільки охолоджують , але за деякими рецептами і запікають.
Сьогодні пропоную вам приготувати бутербродний мус з копченої форелі. Це ніжний мус – паштет для бутербродів і канапе . Прекрасний рецепт для свят і фуршетів. Підійде будь-яка червона риба холодного копчення (сьомга , форель , лосось) . Цей найпростіший ніжний мус можна подати як з крекерами і грінками , так і зі свіжими овочами – наприклад , скибочками огірка або редиски. Втім, наявність овочів зовсім не виключає хлібної складової.
Це чудова закуска з риби , просто і смачно.
Щоб приготувати бутербродний мус з копченої форелі , нам знадобиться:
- копчена форель або лосось (очищені ) – 100 г
- вершки – 2 ст.л.
- майонез – 1 ст.л.
- цибуля – 1 шт.
- лимонний сік – 2 ст.л.
- сіль
- перець
- лимон
- зелена цибуля
Як приготувати бутербродний мус з копченої форелі :
1 . Знімаємо з форелі шкіру , видаляємо кісточки.
2 . З наших продуктів робимо пюре. Розміщуємо в блендер форель очищену , майонез , цибулю , лимонний сік , вершки. Збиваємо , поки наша суміш стає мусом . Потім солимо , перчимо.
3 . Ставимо наш мус в холодильник для охолодження.
Коли мус готовий , прикрашаємо його маленькими шматочками лимона і зеленою цибулею.
Приємного апетиту!
Leave a Reply