Варіанти начинки для лаваша

» » Варіанти начинки для лаваша
Варіанти начинки для лаваша

Лаваш з начинкою: рецепти з фото показують, що дане блюдо готується швидко. Принцип приготування лаваша однаковий, тому, ми опишемо його тільки один раз. Що стосується процесу приготування начинки, то тут можуть бути різні етапи, на які варто обов’язково звертати увагу.
Лаваш з начинкою можна просто відправляти в холодильник, а потім нарізати і подавати до столу. Якщо хочеться приготувати гарячу закуску, особливо, це стосується варіантів начинок, в яких є сир, то можна робити лаваш з начинкою, запечений в духовці. Ясна річ, що таке блюдо потрібно їсти відразу ж. Взагалі ж, начинка в лаваші складається з уже підготовлених до вживання продуктів, так що, додаткова термічна обробка вже самого блюда не обов’язкова.
Лаваш з начинкою: прості рецепти з фото
Сирна гармонія
Необхідні інгредієнти:

  • Лист лаваша;
  • Три чайних ложки сметани;
  • 20 грамів сиру з пліснявою;
  • 20 грамів твердого сиру;
  • Три чайних ложки плавленого сирка;

Кількість інгредієнтів розрахована на тонкий лист лаваша зі сторонами десь по 35 сантиметрів. Треба розрізати лист на дві половинки, щоб вийшло два прямокутника. Один змастити тонким шаром сметани, покривши всю поверхню. Далі подрібнити на шматочки сир з цвіллю і викласти на шар сметани.
Тепер другий прямокутник змастити плавленим сиром і викласти зверху твердий сир, натертий на дрібній тертці. Два прямокутники з’єднати і гарненько закрити лаваш. Загортати треба по тій стороні, яка більша, щоб сам рулет не був дуже довгим. Щільно притискати листи один до одного, щоб між ними не було порожнеч. Загорнути в харчову плівку і залишити на пару годин у холодильнику. Потім залишається тільки нарізати рулет десь на 12 шматочків.
Варіанти начинки для лаваша
З сьомгою
Дуже смачним і яскравим за зовнішнім виглядом виходить лаваш з начинкою з сьомги. Найкраще підходить слабосолена риба. Особливо, якщо солити її самостійно.
Необхідні інгредієнти:

  • Тонкий лаваш;
  • 100 грамів слабосоленої сьомги;
  • Двї пір’їнки зеленої цибулі;
  • Шість листя салату;
  • 100 грамів ковбасного сиру;
  • 50 грамів майонезу;

Лаваш розгорнути і рясно змастити майонезом. Сьомгу нарізати тонкими пластинами, сир натерти на дрібній тертці, цибулю дрібно нашаткувати. Спочатку на шар майонезу покласти сир, потім шматочки сьомги, цибулю і порваний на дрібні шматочки руками салат. Згорнути лаваш в щільний рулет, загорнути в харчову плівку. Перед нарізкою і подачею на стіл, залишити в холодильнику, хоча б на одну годину.
З крабовими паличками
Необхідні інгредієнти:

  • Один тонкий лаваш;
  • 100 грамів крабових паличок;
  • 100 грамів маринованих грибів;
  • 100 грамів плавленого сиру;
  • Два зубчики часнику;
  • Петрушка і кріп;
  • 50 грамів майонезу;

Палички треба буде попередньо розморозити, а потім максимально дрібно порізати. Сирок покласти на 20 хвилин в морозильну камеру, а потім натерти на крупній тертці. Часник пропустити через прес, змішати з майонезом. Грибочки нарізати тонкими пластиками, а зелень нашаткувати. Лист лаваша розгорнути і змастити сумішшю часнику і майонезу, посипати зеленню. Потім покласти шар грибів, крабових паличок і сирка. Щоб рулет вийшов соковитіше, можна змастити шар сиру майонезом із часником. Загорнути в харчову плівку, щоб лаваш просочився в холодильнику протягом години. Замість майонезу можна використовувати як соус кабачкову ікру (на зиму).
Варіанти начинки для лаваша
Зі шпротами
Для начинок з лаваша можна використовувати настільки улюблені інгредієнти, застосувань для яких в кулінарії було не так багато. Зі шпротами вийде відмінна начинка, яка знову дозволить відчути смак улюбленої рибки.
Необхідні інгредієнти:

  • 80 грамів шпротів в олії;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • Два яйця;
  • 100 грамів майонезу;
  • Зубик часнику;
  • Два тонких лаваша;

Яйця треба буде відварити до повної готовності, а потім почистити і натерти на дрібній тертці. Сир також натерти на дрібній тертці. З рибкою доведеться попрацювати трохи довше. Спочатку кожну рибку викласти на аркуш паперу, щоб він ввібрав зайве масло. Потім об’єднати рибу в мисці і розім’яти виделкою. Часник почистити і пропустити через прес, змішати з майонезом. Перший лист лаваша змастити часниковим майонезом, посипати лаваш тертим сиром.
Потім накрити другим листом, який також змастити майонезом і посипати яйцями, потім розподілити по поверхні рибу. Залишається тільки згорнути щільний рулет, загорнути його у фольгу або харчову плівку і відправити в холодильник просочитися, хоча б на півгодини.
З копченою куркою
У лаваш, як уже стає зрозумілим, можна загортати різні продукти. Але не всі вони являють собою відмінну начинку. Хоча, до копченої курки це твердження не відноситься.
Необхідні інгредієнти:

  • 200 грамів свіжих грибів;
  • Одна цибулина;
  • 100 грамів копченої курки;
  • 100 грамів плавленого сиру;
  • 100 грамів твердого сиру;
  • Два лаваша;

Гриби нарізати і обсмажити разом з цибулею на олії. Обсмажувати, поки не випарується вся рідина. Курку нарізати тонкими пластинами. Копчене м’ясо птиці ніжне і м’яке, так що, в рулеті воно буде вести себе відмінно. Сир натерти на дрібній тертці.
Варіанти начинки для лаваша
Розгорнути лист лаваша і змастити плавленим сиром, потім посипати тертим сиром. Зверху викласти другий лист, який щільно притиснути до сирної начинки пальцями, щоб уникнути утворення пустот. Викласти на другий лаваш начинку з грибів і копченої курки. Згорнути все в щільний рулет. Відправити в холодильник перед тим, як нарізати на порційні шматочки. Як добавку до цих інгредієнтів можна також використовувати смачну капусту швидкого приготування.
Варіантів начинок для лаваша існує величезна безліч. У цій статті ми зібрали найсмачніші і доступні начинки, але це тільки сама вершина кулінарних рецептів. Постарайтеся відразу приготувати лаваш з різними начинками, щоб дегустувати кожну і зрозуміти, яке саме поєднання продуктів подобається найбільше.

Варіанти начинки для лаваша
Смачного!

Варіанти начинки для лаваша обновлено: Лютий 6, 2017 автором: Аня
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика