Верріни з кремом з горошку і гострими креветками

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ділюся з вами ще одним варіантом фуршетної закуски – і це знову верріни – міні-закуски в чарках. Креветки тут напрочуд добре поєднуються з зеленим горошком. В якості смакового акценту я використовувала тут часник. Але при бажанні ви можете приготувати пюре, перебивши його зі свіжою м’ятою – це теж відмінне поєднання.
І ні в якому разі не лінуйтеся протирати перемелений блендером горошок через сито – це правда варта того.
Інгредієнти на 8 штук:

  • 200 г зеленого горошку
  • 100 г вершкового сиру
  • 1 зубчик часнику
  • 1-2 ст.л. лимонного соку
  • сіль за смаком
  • 200 г креветок
  • 1/4 ч.л. крупно меленого чилі (кількість можна зменшити, якщо хочете менш гостро)

verrin-s-goroshkom-i-krevetkoi-1
Горошок відварюємо в підсоленій воді протягом 4-5 хвилин. Відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою. Залишаємо кілька горошин для прикраси. Решту горошку перебиваємо блендером.
verrin-s-goroshkom-i-krevetkoi-3
Протираємо через сито, щоб позбутися від шкурок.
verrin-s-goroshkom-i-krevetkoi-4


Змішуємо горохове пюре з вершковим сиром, додаємо дрібно натертий часник і лимонний сік, солимо за смаком.
verrin-s-goroshkom-i-krevetkoi-5
Креветки нарізаємо не дуже дрібно.
verrin-s-goroshkom-i-krevetkoi-2
Швидко обсмажуємо на рослинній олії, посоливши за смаком і приправивши чилі.
На дно стаканчиків викладаємо гороховий крем, поверх нього – креветки. Прикрашаємо зеленню і відкладеними горошинами.
Подаємо.
verrin-s-goroshkom-i-krevetkoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.