
Ділюся з вами ще одним варіантом фуршетної закуски – і це знову верріни – міні-закуски в чарках. Креветки тут напрочуд добре поєднуються з зеленим горошком. В якості смакового акценту я використовувала тут часник. Але при бажанні ви можете приготувати пюре, перебивши його зі свіжою м’ятою – це теж відмінне поєднання.
І ні в якому разі не лінуйтеся протирати перемелений блендером горошок через сито – це правда варта того.
Інгредієнти на 8 штук:
- 200 г зеленого горошку
- 100 г вершкового сиру
- 1 зубчик часнику
- 1-2 ст.л. лимонного соку
- сіль за смаком
- 200 г креветок
- 1/4 ч.л. крупно меленого чилі (кількість можна зменшити, якщо хочете менш гостро)
Горошок відварюємо в підсоленій воді протягом 4-5 хвилин. Відкидаємо на друшляк і обдаємо холодною водою. Залишаємо кілька горошин для прикраси. Решту горошку перебиваємо блендером.
Протираємо через сито, щоб позбутися від шкурок.
Змішуємо горохове пюре з вершковим сиром, додаємо дрібно натертий часник і лимонний сік, солимо за смаком.

Креветки нарізаємо не дуже дрібно.

Швидко обсмажуємо на рослинній олії, посоливши за смаком і приправивши чилі.
На дно стаканчиків викладаємо гороховий крем, поверх нього – креветки. Прикрашаємо зеленню і відкладеними горошинами.
Подаємо.

Смачного!
Leave a Reply