
Гарячі бутерброди в духовці – швидкий і смачний сніданок. Що може бути простіше, ніж швиденько накришити і скласти на шматочок хліба сосиску, помідор і сир? А як смачно звучить! Відмінний бутерброд для любителів повалятися вранці в ліжку подовше, а потім, наспіх зготувати і з’їсти свій сніданок, поспішаючи у своїх справах.
- Хліб білий 2 шматочки
- Помідор 1 штука (невеликий)
- Сосиски 2 штуки
- Сир твердий 50 грам
- Масло вершкове 2 скибочки
Томат промийте під проточною водою і струсіть від зайвої вологи. За допомогою гострого ножа наріжте помідор на тонкі скибочки – кружечки. Найкраще спочатку злегка проколювати шкірку гострим кінчиком ножа, а потім нарізати, адже шкірка набагато міцніша м’якоті, і саме через те, її складніше розрізати, помідори мнуться.
Сосиски очистіть від шкірки і розріжте спочатку на дві частини, а потім отримані половинки ще на дві, щоб вийшли довгі і тонкі четвертинки.
Невеликий шматочок сиру, приблизно грам 50, подрібніть за допомогою терки. Швидше буде, якщо ви злегка змочите терку холодною водою перед приготуванням.

Шматочки хліба викладіть перед собою і змастіть їх невеликою кількістю вершкового масла. На масло поставить четвертинки сосисок, а на них, у свою чергу, покладіть скибочки помідора. Посипте це все тертим сиром і відправляйте в розігріту до 220 градусів духовку на 3-5 хвилин або до утворення апетитної золотистої скоринки на хлібі і на сирі.
Гарячі бутерброди можна їсти відразу, як тільки ви виймете їх з духовки. Їжте їх гарячими, запиваючи міцною ранковою кавою або чаєм, або будь-яким іншим напоєм, якому ви віддаєте перевагу на сніданок.
– Замість вершкового масла сміливо можна використовувати майонез або сирний соус.
– Експериментуйте! Замініть сосиски на ковбасу чи шинку, а, може, і зовсім на копчену курку.
– Якщо у вас зовсім мало часу, то не тріть сир, а просто наріжте його дуже тонкими скибочками.

Смачного!
Leave a Reply