
Бутер , як відомо – масло , брід – хліб. Як тільки не змінювалася ця основа основ в процесі еволюції … Бутерброди бувають холодні і гарячі , відкриті і закриті , солоні й солодкі. Подаються на сніданок , обід і вечерю , на перекус в офісі , на пікнік , на святковий стіл.
Все, що можна їсти з хлібом , можна покласти на бутерброд. Хліб для бутербродів годиться будь який їстівний – пшеничний , житній , зерновий , багет , булочка (з кунжутом і без). Замість хліба можна взяти шматочок сирого овоча – фрукта і вже на нього нагромаджувати піраміду , сколюючи її зубочисткою. Бутерброд можна фігурно нарізати і всіляко обізвати .
Сендвіч – закритий бутерброд. У середину булочки кладемо , що хочемо.
Канапе – маленький шматок хліба або фрукта – овоча , з пірамідкою всього-всього , прикріплене до основи зубочисткою.
Крутони – практично сухарі із зеленню та спеціями , подають до супу , борщу , пива .
Крустади – подавали до бульйону . Робили з хліба , картопляного пюре або рисової каші . Нас цікавить хліб. Так от , шматки хліба умочували в молоко. Потім в тісто з борошна , молока , яєць і зеленої цибулі занурювали замочений хліб. Обсмажують на олії або на салі – топленому або зі шкварками.
Пафези – бувають солодкі і солоні , подаються на закуску. З широкої скибочки хліба , змоченої в бульйоні або молоці , вибрати не всю серединку . М’якоть змішати з начинкою. Заповнити поглиблення. Хліб скласти по два шматочки . Вмочити у збите яйце , потім в сухарі , обсмажити в гарячому рослинному маслі , зверху тонко помазати вершковим . Для солодкого варіанту всередину кладемо змішаний з м’якушем джем.
Готуємо , що простіше – гарячі бутерброди з консервами .
Для того , щоб приготувати гарячі бутерброди з сайра , вам знадобиться:
- хліб , який любите – 1 буханець або батон
- консерви в маслі або у власному соку – 1 банка
- олія для обсмажування
- зелень
- майонез – за бажанням
- сир твердий – 50 г
- цибуля – 1 шт.
Як приготувати гарячі бутерброди з сайра :
1. Злийте масло з консервів в сковорідку і підсмажте на ньому дрібно нарізану цибулину.
2. Хліб , якщо хочете обсмажте в олії , але краще підсушити в духовці або тостері .
3. На хлібець можна нанести тонкий шар майонезу , можна приберегти його для прикраси. З майонезом все ж смачніше.
4 . Цибулю пом’яти з сайрою і нанести на бутерброд. Прикрасити майонезом ( або сметаною) і зеленню. Викласти на блюдо.
Приємного апетиту!
Leave a Reply