Гравлакс

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Гравлакс – це не просто малосольний лосось. Цей скандинавський делікатес готується з додаванням свіжого кропу, перцю та інших спецій. Це дуже і дуже смачно. І в мене нарешті є улюблений спосіб маринування риби, якому я віддам перевагу ніж будь-кому іншому.
Солити таким способом можна будь-яку червону рибу – починаючи з сьомги і закінчуючи кетою і горбушею. Але, звичайно ж, чим якісніше вихідний матеріал, тим смачніше вийде кінцевий результат.

Інгредієнти:

  • філе лосося на шкірі, близько 1 кг
  • 4 ст.л. великої морської солі
  • 4 ст.л. цукру
  • 1 ч.л. крупно меленого чорного перцю або суміші 4 перців
  • 2 ст.л. нарубаного кропу
  • натерта цедра 2 середніх лимонів
  • 2 ст.л. горілки

gravlaks-1
Змішуємо інгредієнти для маринаду.
gravlaks-2
На дно форми або контейнера, в якому будемо маринувати рибу, кладемо складену вдвічі марлю або паперовий рушник. Кладемо половину маринаду.
gravlaks-3
На нього поміщаємо рибу шкірою вниз. Розподіляємо по рибі залишившийся маринад.
gravlaks-4
Накриваємо ще двома шарами марлі або паперовими рушниками і притискаємо яким-небудь вантажем (у мене це важке блюдо).
gravlaks-5
Відправляємо в холодильник на 2 доби. Перевертаємо рибу кожні 12 годин. Після двох діб змиваємо маринад з риби і витираємо її насухо.
Нарізаємо на тонкі скибочки і подаємо. В моєму варіанті – це канапе на житньому хлібі з редискою і вершковим сиром.
gravlaks
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.