
Гравлакс – це не просто малосольний лосось. Цей скандинавський делікатес готується з додаванням свіжого кропу, перцю та інших спецій. Це дуже і дуже смачно. І в мене нарешті є улюблений спосіб маринування риби, якому я віддам перевагу ніж будь-кому іншому.
Солити таким способом можна будь-яку червону рибу – починаючи з сьомги і закінчуючи кетою і горбушею. Але, звичайно ж, чим якісніше вихідний матеріал, тим смачніше вийде кінцевий результат.
Інгредієнти:
- філе лосося на шкірі, близько 1 кг
- 4 ст.л. великої морської солі
- 4 ст.л. цукру
- 1 ч.л. крупно меленого чорного перцю або суміші 4 перців
- 2 ст.л. нарубаного кропу
- натерта цедра 2 середніх лимонів
- 2 ст.л. горілки
Змішуємо інгредієнти для маринаду.
На дно форми або контейнера, в якому будемо маринувати рибу, кладемо складену вдвічі марлю або паперовий рушник. Кладемо половину маринаду.
На нього поміщаємо рибу шкірою вниз. Розподіляємо по рибі залишившийся маринад.

Накриваємо ще двома шарами марлі або паперовими рушниками і притискаємо яким-небудь вантажем (у мене це важке блюдо).

Відправляємо в холодильник на 2 доби. Перевертаємо рибу кожні 12 годин. Після двох діб змиваємо маринад з риби і витираємо її насухо.
Нарізаємо на тонкі скибочки і подаємо. В моєму варіанті – це канапе на житньому хлібі з редискою і вершковим сиром.

Смачного!
Leave a Reply