
Грінки з білого хліба – відмінна ідея для смачного і швидкого сніданку. Ця страва економить ваші сили і час, які так важливі особливо вранці. Так само хліб, приготовлений за цим рецептом, можна подати як підвечірок або дуже ситний десерт. До того ж, у цій статті представлений базовий рецепт, так що вам нічого не варто довіритися своєму кулінарному чуттю і придумати на його основі щось абсолютно новеньке.
- Батон 1/2 штуки
- Яйце 2 штуки
- Цукор 1 чайна ложка
- Масло рослинне скільки буде потрібно для смаження
- Сіль 1 щіпка
Батон нарізайте як зазвичай, тонкими скибочками, щоб вони легко просочилися яєчною масою і добре присмажились всередині і зовні.
Від одержаних тонких скибочок хліба потрібно відрізати скоринки, щоб готові тости були ніжними і просто танули в роті.
Якщо ви готуєте грінки для дітей, то краще розрізати цільні шматочки батона ще на дві або три рівні частини, щоб не лякати малюків великими порціями.
У глибокій мисці змішайте яйця, цукор і сіль. Скористайтеся віночком або вилкою, щоб збити масу до однорідної консистенції. Цукор і сіль повинні в підсумку повністю розчинитися, так що змішуйте все, поки не досягнете потрібного результату.

Коли яєчна маса буде готова, занурюйте в неї один за іншим підготовлені раніше шматочки хліба. Слідкуйте за тим, щоб кожна скибочка гарненько просочилась.

На сковороді розігрійте невелику кількість соняшникової або іншої відповідної для смаження олії. Готуйте грінки з білого хліба на середньому вогні до утворення апетитно-рум’яної скоринки з обох сторін. Я звичайно не перевертаю хліб раніше, ніж він підсмажиться з одного боку. Важливо: якщо ваші грінки трохи підгорають зовні, але не встигають прожаритися всередині, слід ще сильніше зменшити вогонь.

Добре прожарені грінки викладіть на одноразові паперові рушники і промокніть, позбавляючись від надлишків соняшникової олії. От і все, грінки з білого хліба повністю готові і можна приступати до сервіровки.
Грінки з білого хліба хороші як в гарячому, так і в трохи остившому вигляді. Ви можете змастити їх вершковим маслом або їсти прямо так. У будь-якому випадку вас порадує смак ароматних і досить ситних грінок. Заваріть собі ваш улюблений гарячий напій і приступайте до трапези.
– У деяких рецептах так само рекомендують додавати трохи молока.
– Готові грінки можна посипати тертим сиром, поки вони ще гарячі, таким чином ви отримаєте більш ситне і смачне блюдо.
– Так само грінки з білого хліба можна подавати з солодкими Топпінг, наприклад, з карамельним або шоколадним сиропом, а так само з різними джемами, приготованими з фруктів і ягід.

Смачного!
Leave a Reply