Грінки з яйцем

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...
Гренки с яйцом 2

Поспішаєте у своїх невідкладних справах, але дуже голодні і бажаєте з’їсти що-небудь смачного, ситного, а також ароматного, проте перспектива довго стояти біля плити вас не радує? Якщо так, тоді на допомогу прийде чудовий легкий кулінарний шедевр – грінки з яйцем! Їх можна готувати на сніданок, обід, полуденок або вечерю, їсти в будь-який час доби разом з улюбленим гарніром, брати з собою на роботу, в похід, школу або на пікнік, таке диво завжди приємно наповнить організм і принесе масу задоволення!

  • Яйце куряче сире 3-4 штуки
  • Молоко незбиране пастеризоване 200 мілілітрів
  • Батон 500 грам (або близько половини булки)
  • Сіль за смаком
  • Масло рослинне 3-5 столових ложок

14199333053725a1db9
Отже, для початку беремо білий батон, можна не першої свіжості, кладемо його на обробну дошку і гострим кухонним ножем нарізаємо поперек скибочками завтовшки трохи менше одного сантиметра, хоча це справа смаку, можна і по товстіше.
14199333058134725bc
Далі тильною стороною ножа надбиваємо кожне куряче яйце і скидаємо білки з жовтками в невелику миску. Туди ж вливаємо потрібну кількість цільного пастеризованого молока, додаємо трохи солі і збовтуємо ці продукти виделкою або вінчиком до легкої пишноти. Сильно не стараючись, приділяємо даному процесу не більше 2 хвилин, після цього викладаємо на стільницю інші продукти, які знадобляться для приготування страви, і приступаємо до наступного, практично заключного кроку.
14199333058347dc422


Ставимо на середній вогонь велику, бажано протипригарну сковороду і вливаємо в неї пару столових ложок рослинного масла. Поки воно розігрівається, по черзі мачаємо скибочки батона в раніше приготовлену яєчно-молочну суміш і буквально через кілька хвилин дуже дбайливо викладаємо їх в гарячий жир.
141993330680527b93d
Готуємо грінки з обох сторін приблизно по 1,5-2 хвилини до золотисто-бежево-коричневого кольору. Як тільки підрум’яняться, за допомогою кухонної лопатки, перекладаємо їх на паперовий кухонний рушник, попередньо розстелений на стільниці, і на час залишаємо там, щоб ввібрав в себе надлишки жиру.
14199333065268ccd0e
Ні хвилинки не втрачаємо, тим же способом смажимо інші, поки не закінчаться продукти, періодично по потребі підливаючи в сковороду олію. Потім перекладаємо чарівні скибочки на велике плоске блюдо і йдемо дегустувати!
Грінки з яйцем подають в гарячому, теплому і навіть холодному вигляді як самостійну легку другу страву або як дуже ситного доповнення до будь-яких інших страв. Їх приємно їсти з чим завгодно, починаючи від каш з різних круп, відварених макаронних виробів, парового рису, салатів, маринадів, солінь і закінчуючи м’ясом, рибою або птицею. Таке диво стане в нагоді в дорозі або просто відмінно урізноманітнює будь-який стіл, прикрашаючи його своєю яскравістю і божественним ароматом! Готуйте з любов’ю і насолоджуйтеся!
– Якщо хочете, щоб грінки вийшли більш соковитими, залиште скибочки батона в яєчно-молочній суміші на хвилину;
– Дуже часто замість незбираного пастеризованого молока використовують свіже тільки з-під корови, але в цьому випадку його спочатку кип’ятять, остуджують і вже після цього змішують з яйцями;
– За бажанням в яєчно-молочну суміш можна додати будь-які спеції, наприклад, всі види меленого перцю, сушений іссоп, петрушку, мелісу, селеру, фенхель, часникові гранули та багато інших прянощів;
– Щоб грінки вийшли більш хрусткими шматочки батона треба вмочати в яєчно-молочній суміші всього кілька секунд, дуже не довго. Після цього смажити на сильному вогні і обов’язково складається не стопкою, а в один шар;
– Деякі господині готують дане блюдо на вершкових жирах, маслі або маргарині, від цього хлібець набуває більш ніжний присмак і якийсь особливий аромат.
14199333055717b66938808
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.