Домашня бринза

» » Домашня бринза
Домашня бринза

А я все продовжую експерименти з приготуванням домашніх натуральних продуктів. На цей раз я вирішила спробувати приготувати бринзу, так як дуже її люблю і як раз зібралася приготувати хачапурі. Готова бринза мені дуже сподобалася, вона вийшла в міру солона, з ніжною, приємною текстурою. Магазинна бринза завжди мені здавалася пересоленою, тому своїм результатом я дуже задоволена :).

Інгредієнти:

  • Молоко – 2 літри
  • Сметана – 400 г
  • Яйце куряче – 6 шт.
  • Сіль – 4 – 5 ч.л.

Приготування домашньої бринзи:

1. Молоко наливаємо в каструлю, додаємо сіль, доводимо до кипіння. Яйця і сметану змішуємо, збиваємо вінчиком.

Домашня бринза

2. Коли молоко закипить, вливаємо в нього яєчну суміш і варимо 5 – 7 хвилин, поки не відокремиться сироватка. Друшляк застиляємо марлею і ставимо його на каструлю. Виливаємо молочну суміш в друшляк, вся сироватка стече в каструлю, а сирна маса залишиться

Домашня бринза

3. Накриваємо масу звисаючими кінцями марлі, зверху кладемо тарілку і що – небудь важке для гніту, наприклад, банку з водою. Ми залишаємо сир під гнітом на пару годин, потім виймаємо його і перекладаємо на тарілку. Накриваємо харчовою плівкою і відправляємо в холодильник ще на пару годин, краще на ніч. Подавати бринзу можна з хлібцями і конфітюром або використовувати для приготування інших страв, наприклад, хачапурі.

Домашня бринза

Смачного!

Домашня бринза обновлено: Лютий 6, 2017 автором: admin
Готується до: 30 хв

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Оцініть, будь ласка рецептик :-)
1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься.

Яндекс.Метрика