Еклери з креветковим кремом і тартаром з хурми

1 Звезда2 Звезды3 Звезды4 Звезды5 Звезд (1 голосов, средний: 5.00 из 5)
Loading...

Ну що, панове – починаємо потихеньку збирати рецепти закусок до Нового року? Пропоную почати з цих закусочних еклерів. Варіант начинки тут вельми нетривіальний. Та й сама подача здавалося б звичних заварних тістечок теж. Але нехай вас не лякає поєднання продуктів – семеро дегустаторів підтвердили, що це смачно. Імпровізація вдалася.
Тістечка виходять на 2-3 укуси. Якщо ви хочете зробити цю закуску ближче до фуршетної – просто відсадите тісто у вигляді профітролей.

Інгредієнти на 20 штук:
Для заварного тіста:

  • 200 мл води
  • 100 г вершкового масла
  • 150 г борошна
  • 4 яйця (маркування С-1)
  • по 1/4 ч.л. солі і цукру

Для креветочного крему:

  • 200 г відварених креветок (очищених)
  • 150 г вершкового сиру
  • сіль і лимонний сік за смаком

Для тар-тара:

  • 1 стигла хурма середнього розміру
  • 1 середній грунтовий огірок
  • 1 ч.л. дрібно нарубаної червоної цибулі
  • 1/2 ч.л. рідкого меду
  • 1-2 ч.л. лимонного соку
  • 1 ст.л. оливкового масла
  • сіль за смаком

eklery-s-krevetkami-i-hurmoi-1
Вливаємо в каструльку воду, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло.
zavarnye-koltsa-s-rikottoi-2
Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо з вогню і вмішуємо муку.
Повертаємо на плиту і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.
zavarnye-koltsa-s-rikottoi-3


Знімаємо каструлю з вогню, перекладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте стаціонарний міксер, мішайте на найнижчих швидкостях. Звичайний міксер з віночками не підходить. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати занадто рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладким і блискучим.
zavarnye-koltsa-s-rikottoi-4
Перекладаємо тісто в кондитерський мішок з насадкою і відкидаємо на застелений пергаментним папером деко еклери довжиною близько 7-8 см і шириною близько 2-2,5 см.
eklery-s-krevetkami-i-hurmoi-3
Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до готовності і рум’яного кольору, близько 15-30 хвилин (час залежить від конкретної духовки).
Готуємо креветковий крем. Для цього перебиваємо блендером креветки з сиром. Приправляємо за смаком сіллю і лимонним соком.
eklery-s-krevetkami-i-hurmoi-2
Хурму очищаємо від шкіри, прибираємо плодоніжки і насіння. Рубаємо до стану тар-тара (дрібним кубиком 0,3 * 0,3 см). Так само рубаємо огірок. Змішуємо з дрібно посіченою цибулею. Приправляємо лимонним соком, медом, сіллю і оливковою олією. Перемішуємо.
eklery-s-krevetkami-i-hurmoi-4
Готові еклери охолоджуємо і розрізаємо навпіл уздовж кожен.
eklery-s-krevetkami-i-hurmoi-5
У нижню частину викладаємо креветковий крем.
eklery-s-krevetkami-i-hurmoi-6
Верхню частину кладемо на нижню зрізом вгору і кладемо в неї тар-тар з хурми.
Охолоджуємо протягом години і подаємо.
eklery-s-krevetkami-i-hurmoi
Смачного!

Готується до: 30 хв
300 Ккал.

Якщо рецепт Вам сподобався - будь ласка, поділіться смачненьким з друзями!

Be the first to comment

Leave a Reply

Ваш email не буде публікуватися.