
Ну що, панове – починаємо потихеньку збирати рецепти закусок до Нового року? Пропоную почати з цих закусочних еклерів. Варіант начинки тут вельми нетривіальний. Та й сама подача здавалося б звичних заварних тістечок теж. Але нехай вас не лякає поєднання продуктів – семеро дегустаторів підтвердили, що це смачно. Імпровізація вдалася.
Тістечка виходять на 2-3 укуси. Якщо ви хочете зробити цю закуску ближче до фуршетної – просто відсадите тісто у вигляді профітролей.
Інгредієнти на 20 штук:
Для заварного тіста:
- 200 мл води
- 100 г вершкового масла
- 150 г борошна
- 4 яйця (маркування С-1)
- по 1/4 ч.л. солі і цукру
Для креветочного крему:
- 200 г відварених креветок (очищених)
- 150 г вершкового сиру
- сіль і лимонний сік за смаком
Для тар-тара:
- 1 стигла хурма середнього розміру
- 1 середній грунтовий огірок
- 1 ч.л. дрібно нарубаної червоної цибулі
- 1/2 ч.л. рідкого меду
- 1-2 ч.л. лимонного соку
- 1 ст.л. оливкового масла
- сіль за смаком
Вливаємо в каструльку воду, кладемо сіль, цукор і нарізане на шматочки масло.
Ставимо на середній вогонь і готуємо, поки масло не розтане. Знімаємо з вогню і вмішуємо муку.
Повертаємо на плиту і варимо, постійно помішуючи, поки тісто не скачається в кулю, а на дні не почне утворюватися скоринка, близько 2-3 хвилин.
Знімаємо каструлю з вогню, перекладаємо тісто в миску. По одному додаємо яйця, розмішуючи після кожного до повної однорідності лопаткою. Якщо ви використовуєте стаціонарний міксер, мішайте на найнижчих швидкостях. Звичайний міксер з віночками не підходить. Постійно стежте за консистенцією – тісто не повинно стати занадто рідким. Щоб підстрахуватися, останнє яйце краще збити виделкою і додавати частинами. Тісто має бути гладким і блискучим.

Перекладаємо тісто в кондитерський мішок з насадкою і відкидаємо на застелений пергаментним папером деко еклери довжиною близько 7-8 см і шириною близько 2-2,5 см.

Відправляємо деко в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо до готовності і рум’яного кольору, близько 15-30 хвилин (час залежить від конкретної духовки).
Готуємо креветковий крем. Для цього перебиваємо блендером креветки з сиром. Приправляємо за смаком сіллю і лимонним соком.

Хурму очищаємо від шкіри, прибираємо плодоніжки і насіння. Рубаємо до стану тар-тара (дрібним кубиком 0,3 * 0,3 см). Так само рубаємо огірок. Змішуємо з дрібно посіченою цибулею. Приправляємо лимонним соком, медом, сіллю і оливковою олією. Перемішуємо.

Готові еклери охолоджуємо і розрізаємо навпіл уздовж кожен.

У нижню частину викладаємо креветковий крем.

Верхню частину кладемо на нижню зрізом вгору і кладемо в неї тар-тар з хурми.
Охолоджуємо протягом години і подаємо.

Смачного!
Leave a Reply