
Якщо вам хочеться чогось незвичайного і оригінального, спробуйте відійти від стандартів, навіть у приготуванні звичних страв. Ніжний смак жульена може стати ще тонше і делікатніше, якщо додати до грибів морепродукти.
Для приготування жульена з креветками і мідіями нам знадобиться:
- очищені креветки і мідії – по 100 г
- печериці – 150 г
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- вершкове масло – 1 ст. л .
- рослинне масло – 50 мл
- борошно – 1 ст. л .
- вершки – 150 мл
- сир твердих сортів – 50 г
- сіль і перець , за смаком
Спосіб приготування жульена з креветками і мідіями :
Дрібно порізати цибулю та печериці , обсмажити на олії до м’якості. Також слід трохи обсмажити морепродукти , попередньо їх посоливши .
Вершкове масло розтоплюємо на сковороді , вмішуємо в нього борошно і прогріваємо до кремового кольору і легкого горіхового запаху. Вливаємо вершки ( не забуваємо постійно помішувати , щоб не утворювалося грудочок ) , варимо до густоти (2-4 хвилини).
У вершковий соус викладаємо цибулю та гриби , креветки і мідії укладаємо в кокотниці , зверху – гриби з цибулею у вершковому соусі. Все посипаємо тертим сиром , і відправляємо на 5-10 хвилин в добре розігріту духовку ( 200 градусів).
Приємного апетиту!
Leave a Reply